foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix
Šāvējam Strautmanim otrā vietā Eiropas kausa posmā Tallinā
Latvijas labākie šāvējis Lauris Strautmanis un Agate Rašmane pēc sudraba medaļas izcīnīšanas pērn Eiropas spēlēs Minskā.
Citi sporta veidi
2020. gada 12. jūlijs, 12:33

Šāvējam Strautmanim otrā vietā Eiropas kausa posmā Tallinā

Jauns.lv / LETA

Latvijas šāvējs Lauris Strautmanis svētdien Tallinā izcīnīja otro vietu Eiropas kausa sacensībās 25 metru distancē ar standarta pistoli.

Strautmanis sešās sērijās, kurās pa divām reizēm mērķī bija jāšauj 150, 20 un 10 sekundes, tika pie 573 punktiem.

Uzvaru ar 576 punktiem izcīnīja igaunis Pēters Olesks, bet trešais ar 569 punktiem bija slovēnis Jože Čepers.

Vēl no latviešiem Ernests Erbs ar 563 punktiem bija ceturtais, Rihards Zorge ar 541 punktu ieņēma 13.pozīciju, Emīls Vasermanis ar 538 punktiem bija 16.vietā, bet Edgars Vilītis ar 518 punktiem bija priekšpēdējais starp 19 dalībniekiem.

Komandu ieskaitē, kur tika ņemti vērā trīs labākie rezultāti, uzvaru ar 1674 punktiem izcīnīja Latvija.

Sestdien notika sacensības šaušanā uz ātrumu un precizitāti ar lielkalibra pistoli. Tajās pārliecinošu uzvaru ar 589 punktiem svinēja Olesks.

Erbs ar 576 punktiem bija ceturtais, Vasermanis un Strautmanis guva 571 un 570 punktus, kas deva sesto un septīto pozīciju, bet Zorge un Vilītis ar 549 punktiem bija 17. un 18.vietā 19 šāvēju konkurencē. Komandu vērtējumā Latvijai ceturtā vieta.

Sacensībās Tallinā piedalījās šāvēji no Igaunijas, Latvijas, Somijas un Slovēnijas.

Menniku rajonā notika pirmais no četriem Eiropas kausa posmiem. Labākie šāvēji oktobrī Lisabonā piedalīsies finālposmā, kur abās sacensībās vietas nodrošinājis Erbs, bet mačos ar standarta pistoli piedalīsies arī Strautmanis. Vasermanis un Strautmanis ir rezervisti sacensībās ar lielkalibra pistoli.

Igaunijā notikušās sacensības starptautiskajā kalendārā bija pirmās pēc Covid-19 radītā pārtraukuma.