foto: Edijs Pālens/LETA
Iespējamas krāpniecības dēļ "Daugavas" stadiona ledus halles projekts varētu zaudēt Eiropas finansējumu
Kadrs no Latvijas hokeja izlases kandidātu treniņa.
Hokejs
2020. gada 9. jūlijs, 13:10

Iespējamas krāpniecības dēļ "Daugavas" stadiona ledus halles projekts varētu zaudēt Eiropas finansējumu

Jauns.lv / LETA

Iespējamas krāpniecības dēļ "Daugavas" stadiona ledus halles projekts var zaudēt Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu un tad rastos grūtības norēķināties ar būvniekiem, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ledus halles projektēšanas un būvniecības kopējās izmaksas ir nedaudz vairāk kā 10,3 miljoni eiro. Aptuveni 8 miljonus eiro finansē Eiropas fondi, un šo summu Latvija varot zaudēt sūdzības policijai dēļ.

Kā informē LTV, būvdarbus veic apvienība "Arms", kas būvprojekta izstrādei piesaistījusi apakšuzņēmējus SIA "Ozola un Bula, arhitektu birojs". Šis uzņēmums savukārt projektēšanas darbiem salīdzis citus apakšuzņēmējus, starp kuriem radušās nesaskaņas. Šī konflikta laikā kāda būveksperte maija sākumā vērsusies policijā ar iesniegumu, ka viņas paraksts uz ledus halles būvprojekta esot viltots.

Sākta Daugavas stadiona ledus halles būvniecība

Pēc vairāk nekā pusgadu ilga darba pie Daugavas stadiona ledus halles būvprojekta izstrādes, kopīgi strādājot projektētājiem un būvniekiem SIA “Ozola&Bula, ...

gallery icon
8

Policija par to informēja Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA). CFLA Infrastruktūras attīstības departamenta direktore Solita Dombrovska paskaidroja, ka tādēļ halles būvniecībā un projektēšanā ir apturēti visi maksājumi.

"Ņemot vērā to, ka fondu finansējumu mēs uzraugām un mums ir nulles tolerances līmenis pret jebkuriem krāpšanas vai interešu konflikta gadījumiem, reaģējot uz šo informāciju, mēs esam apturējuši visus maksājumus, kas saistās ar šīs ledus halles projektēšanu un būvniecību," teica Dombrovska.

Latvijas Hokeja federācijas kongress

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) kongress, kurā Aigaru Kalvīti atkārtoti ievēlēja LHF prezidenta amatā.

gallery icon
31

Būveksperte, kura maija sākumā sūdzējās par viņas paraksta viltošanu, tagad tomēr iesniegusi policijā jaunu iesniegumu, kurā lūdz nesākt kriminālprocesu par dokumentu viltošanu, jo esot kļūdījusies un tagad atcerējusies, ka ir piedalījusies būvprojekta izstrādē. Tātad nekāds pārkāpums neesot noticis. Taču CFLA atsāks izmaksas tikai tad, kad saņems oficiālu apstiprinājumu no Valsts policijas, kas gaidāms tuvākajās dienās.

"Daugavas" stadiona vadība apgalvo, ka finanšu plūsmas apturēšana pagaidām nav kavējusi būvdarbus. Cerot uz to, ka situācija pozitīvi atrisināsies, būvnieki uzņemas risku un turpina projekta realizāciju noteiktajos termiņos.

Latvijas hokeja izlases kandidātu treniņš Mežaparkā

Latvijas hokeja izlases kandidātu fiziskās sagatavotības treniņš Mežaparkā 19. maijā.

gallery icon
39

Pēc LTV ziņām, iesaistītās puses apspriedušas arī scenāriju, kā rīkoties, ja izmeklēšana ievelkas un naudas plūsma tuvākajā laikā netiek atjaunota. Viena no iespējām, lai neizgāztu pasaules hokeja čempionātu, esot lūgt papildu finansējumu no valsts budžeta. Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Edgars Severs cer, ka nekas tāds nenotiks.

Nākamgad pasaules hokeja čempionāts sāksies 21.maijā un risināsies vienlaikus Baltkrievijā un Latvijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās