foto: REUTERS/SCANPIX
Ikaunieks palīdz "Stromsgodset" izcīnīt sezonas pirmo uzvaru; Cigaņika "Zorja" jau trešie Ukrainā
Latvijas futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks.
Futbols
2020. gada 21. jūnijs, 22:48

Ikaunieks palīdz "Stromsgodset" izcīnīt sezonas pirmo uzvaru; Cigaņika "Zorja" jau trešie Ukrainā

Jauns.lv / LETA

Latvijas futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks svētdien Norvēģijas augstākajā līgā laukumā devās uz maiņu, un viņa pārstāvētā Drammenes "Stromsgodset" komanda Drammenē svinēja minimālu uzvaru.

Drammenes futbolisti otrās kārtas spēlē savā laukumā ar 1:0 (1:0) ar Šīenas "Odd" vienību.

Vārtus jau mača otrajā minūtē guva Juhans Hove.

Ikaunieks laukumā nāca līdz ar otrā puslaika sākumu.

61.minūtē viņa sitienu bloķēja viesu spēlētājs, novēršot briesmas saviem vārtiem ar bumbas novirzīšanu uz stūra sitienu.

Ar minimālu uzvaru spēle arī beidzās, un ar četriem gūtiem punktiem divos mačos "Stromsgodset" spēles beigšanās brīdī ieņēma piekto vietu turnīra tabulā.

Norvēģijas augstākās līgas sezonai bija jāsākas aprīlī, tomēr koronavīrusa izplatības dēļ turnīra starts tika atlikts. Maija sākumā Norvēģijā varēja atsākties pilnvērtīgi treniņi, bet mēneša beigās tika dota zaļā gaisma pārbaudes spēlēm.

Jau ziņots, ka Ikaunieks guva vārtus visās trīs pārbaudes spēlēs pirms sezonas atliktā starta.

Tikmēr Latvijas futbola izlases pussarga Andreja Cigaņika pārstāvētā Luhanskas "Zorja" svētdien viesos svinēja uzvaru Ukrainas premjerlīgas spēlē un pakāpās uz trešo vietu turnīra tabulā.

"Zorja" viesos ar 2:1 (1:0) pieveica konkurentu uz medaļām Čerņihivas "Desna".

Cigaņiks laukumā nedevās, paliekot uz rezervistu soliņa.

Sestajā minūtē Vladislavs Kočergins un 55.minūtē Bogdans Mihaiļičenko panāca 2:0 pārsvaru viesiem, bet kompensācijas laika astotajā minūtē ar 11 metru soda sitienu vienus vārtus atguva Deniss Favorovs.

Jau ziņots, ka sestdien "Oleksandriya" futbolisti Harkivā ar rezultātu 2:3 (0:1) piekāpās Doņeckas "Šahtar", kas līdz ar uzvaru nodrošināja Ukrainas čempiontitulu.

Aizsargs Kaspars Dubra diskvalifikācijas dēļ izlaida iepriekšējo maču, bet sestdien atgriezās pamatsastāvā un nospēlēja visas 90 minūtes Oleksandrijas kluba rindās.

"Šahtar" par Ukrainas čempioni kronēta 13 reizes, tajā skaitā pēdējos četrus gadus. "Ogļrači" tikai par divām trofejām atpaliek no Ukrainas titulētākās komandas Kijevas "Dinamo".

Ukrainas premjerlīgā komandām šosezon atlikušas piecas spēļu kārtas. Starp sešām komandām, kas sezonu turpina vadošajā grupā, līdere ar 71 punktu 27 spēlēs ir Doņeckas "Šahtar", tālāk ar 52 punktiem 26 mačos seko Kijevas "Dinamo" un 27 cīņās Luhanskas "Zorja". 49 punkti palika Čerņihivas "Desna", kamēr "Oleksandriya" ar 43 punktiem atrodas piektajā pozīcijā.

Ukrainas čempionātā katra no 12 komandām aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura pirmās sešas vienības turpina cīņu par titulu, bet sešas vājākās komandas spēkojas par vietas saglabāšanu spēcīgākajā čempionātā. Arī otrajā posmā komandas aizvada divu apļu turnīru.

Šīs sezonas Ukrainas kausa izcīņā Latvijas futbolistu pārstāvētās komandas vairs nepiedalās.

Tikmēr Itālijas A sērijas futbola čempionāta pirmajā svētdienas spēlē Bergamo "Atalanta" savā laukumā svinēja graujošu uzvaru, nostiprinoties ceturtajā vietā.

Bergamo "Atalanta" ar 4:0 (3:0) sagrāva "Sassuolo".

Pirmajā puslaikā bija vārti visām gaumēm, atskaitot 11 metru soda sitienu.

16.minūtē rezultātu atklāja Berats Džimsiti. 20.minūtē Alehandro Gomesa gūtos vārtus ar videoatkārtojuma palīdzību tomēr neatzina, jo argentīnietis bija spēlējis ar roku. 31.minūtē Duvans Zapata pārsvaru dubultoja, bet vēl pēc sešām minūtēm bumbu savos vārtos raidīja viesu pussargs Mehdi Burabia - 3:0.

Otrā puslaikā puslaika 66.minūtē vēl vienus vārtus pievienoja Zapata, bet atspēlēties viesi spēja vien tad, kad simboliska sarkanā kartīte par neatrašanos savā vietā 73.minūtē tika parādīta mājinieku trenerim Džanpjēro Gasperīni.

Mača otrajā kompensācijas laika minūtē par "golu" savos vārtos reabilitējās Burabia, panākot 1:4.

Jau ziņots, ka turnīra atgriešanās mačā pēc koronavīrusa izraisītās pauzes sestdien "Torino" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar "Parma" vienību.

Pirms mača abas komandas ieturēja klusuma brīdi, godinot koronavīrusa upurus. Itālijā šis vīruss paņēmis vairāk nekā 34 000 dzīvību.

Divu turnīra tabulas vidusdaļas vienību cīņā "Verona" ar 2:1 (2:1) pārspēja "Cagliari". 

A sērijā līderpozīciju ar 63 punktiem 26 spēlēs ieņem Turīnas "Juventus", kas par punktu apsteidz Romas "Lazio". Tālāk ar 54 punktiem 25 mačos seko Milānas "Inter", bet pirmo četrinieku ar 51 punktu 26 spēlēs  noslēdz Bergamo "Atalanta".

Lielais futbols Itālijā atgriezās pagājušajā nedēļā, kad tika aizvadītas kausa pusfinālu atbildes spēles. Šonedēļ finālā "Napoli" pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Turīnas "Juventus".