foto: EPA/Scanpix
Garsijas smaga trauma aizēno Mančestras "City" uzvaru pār Londonas "Arsenal"
Eriks Garsija tiek nonests no laukuma.
Futbols
2020. gada 18. jūnijs, 00:57

Garsijas smaga trauma aizēno Mančestras "City" uzvaru pār Londonas "Arsenal"

Jauns.lv / LETA

Anglijas futbola premjerlīgas iepriekšējo divu sezonu čempione Mančestras "City" svētdien svinēja pārliecinošu uzvaru savā pirmajā spēlē pēc piespiedu pārtraukuma, taču panākumu aizēnoja Erika Garsijas smagais savainojums.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"City" savā laukumā ar 3:0 (1:0) pārspēja Londonas "Arsenal".

Pirmajā puslaikā "Arsenal" nonāca pamatīgās grūtībās, jo Granita Džakas un Pavlo Mari traumu dēļ bija jāveic divas piespiedu maiņas. Mājinieki dominēja, un pirmā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē pēc Mari nomainījušā Davida Luisa rupjas kļūdas Rahīms Stērlings panāca 1:0.

Ar to gan "Arsenal" un Luisa nedienas nebeidzās. Otrā puslaika ceturtajā minūtē brazīliešu aizsargs soda laukumā nogāza Rijādu Mahrezu, saņemot par to sarkano kartīti un atstājot komandu mazākumā. Uz 11 metru soda sitiena punkta stājās Kevins de Brujne, kurš bija nekļūdīgs - 2:0. 

Mača pēdējā desmitminūte laukuma saimniekiem bija ļoti neveiksmīga, jo tās sākumā vārtsargs Edersons saskrējās ar Garsiju, notriecot savu 19 gadus veco komandas biedru. Spāņu futbolistam tika ilgi sniegta medicīniskā palīdzība un noprotams, ka viņš guvis smagu galvas traumu.

Žuzeps Gvardiola bija izmantojis visas piecas spēlētāju maiņas, tādējādi "City", tāpat kā "Arsenal", dueli noslēdza desmit vīru sastāvā. Tas gan netraucēja Filam Foudenam kompensācijas laika pirmajā minūtē panākt 3:0 un pielikt punktu mājinieku uzvarai.

Jau ziņots, ka Anglijas futbola premjerlīgā trešdien tika aizvadīta pirmā spēle pēc 100 dienu pārtraukuma, taču cīņu aizēnoja neieskatīts vārtu guvums. Cīņa Birmingemā starp vietējo "Aston Villa" komandu un Šefīldas "United" noslēdzās ar rezultātu 0:0 (0:0).

43.minūtē bija strīdīga epizode, kurā bumba acīmredzami šķērsoja "Aston Villa" vārtu līniju, taču vārtu guvums netika ieskaitīts. Par bumbas nonākšanu mērķī nesignalizēja ne vārtu līnijas tehnoloģija, ne tika izmantots videoatkārtojums.

Pēc mača "Hawk-Eye Innovations" atvainojās par to, ka tehnoloģija pievīlusi un netika konstatēts vārtu guvums.

Pirms mača futbolisti protestēja pret rasismu, pietupjoties uz viena ceļgala. Tāpat premjerlīgas pirmajās 12 spēlēs pēc čempionāta atsākšanās futbolistiem uzvārdu vietā uz krekla būs sauklis "Black Lives Matter".

Šīm četrām komandām pirms turnīra pārtraukšanas bija viena spēle rezervē, bet pēc tam šajā nedēļas nogalē norisināsies 30.kārtas izspēlē.

Pēc 29 kārtām pārliecinošā vadībā ar 82 punktiem ir "Liverpool", kas par 22 punktiem apsteidz Mančestras "City". Tālāk ar 53 punktiem Lesteras "City", bet pirmo četrinieku ar 48 punktiem noslēdz Londonas "Chelsea".

Sezonas pārtraukums premjerlīgā tika izziņots 13.martā, bet pirmos treniņus nelielās grupās spēlētāji aizvadīja maija izskaņā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās