foto: AFP/Scanpix
Anglijas premjerlīga atgriežas ar neizšķirtu; "ērgļacs" tehnoloģijas uzturētāji atvainojas par neieskaitītajiem vārtiem
Futbols
2020. gada 17. jūnijs, 22:50

Anglijas premjerlīga atgriežas ar neizšķirtu; "ērgļacs" tehnoloģijas uzturētāji atvainojas par neieskaitītajiem vārtiem

Jauns.lv / LETA

Anglijas futbola premjerlīgā trešdien tika aizvadīta pirmā spēle pēc 100 dienu pārtraukuma, taču cīņu aizēnoja neieskatīts vārtu guvums.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Cīņa Birmingemā starp vietējo "Aston Villa" komandu un Šefīldas "United" noslēdzās ar rezultātu 0:0 (0:0), 

Daudz vairāk iespēju gūt vārtus šajā mačā bija laukuma saimniekiem, tomēr viņi nespēja uzlauzt viesu cietoksni. Tiesa, mača 43.minūtē bija strīdīga epizode, kurā bumba acīmredzami šķērsoja "Aston Villa" vārtu līniju, taču vārtu guvums netika ieskaitīts. Par bumbas nonākšanu mērķī nesignalizēja ne vārtu līnijas tehnoloģija, ne tika izmantots videoatkārtojums.

Pēc mača "Hawk-Eye Innovations" atvainojās par to, ka tehnoloģija pievīlusi un netika konstatēts vārtu guvums.

"Spēles tiesneši nesaņēma signālu uz austiņām vai rokas pulksteni, kā tas paredzēts protokolā. Vārtsargs, aizsargs un vārtu stabs aizsedza septiņas kameras, kas bija vērstas uz vārtu laukumu. Kopš tehnoloģijas ieviešanas šāds gadījums nav konstatēts vairāk nekā 9000 spēļu. Pirms mača sistēma tika pārbaudīta, un spēles amatpersonas to atzina par strādājošu. "Hawk-Eye" atvainojas premjerlīgai, Šefīldas "United" un visiem pārējiem, kurus ietekmēja šis incidents," teikts "Hawk-Eye Innovations" paziņojumā.

Šefīldas komandai trīs punkti būtu noderējuši, lai pacīnītos par vietu pirmajā pieciniekā.

Pirms mača futbolisti protestēja pret rasismu, pietupjoties uz viena ceļgala. Tāpat premjerlīgas pirmajās 12 spēlēs pēc čempionāta atsākšanās futbolistiem uzvārdu vietā uz krekla būs sauklis "Black Lives Matter".

Vēlāk vakarā notiks Mančestras "City" un Londonas "Arsenal" duelis. Šīm četrām komandām pirms turnīra pārtraukšanas bija viena spēle rezervē, bet pēc tam šajā nedēļas nogalē norisināsies 30.kārtas izspēlē.

Turnīra pārtraukšanas brīdī premjerlīgā kopumā bija vēl atlikušas 92 spēles, bet "Liverpool" vienībai ir nepieciešamas vien divas uzvaras, lai svinētu pirmo panākumu pēdējo 30 gadu laikā.

Sezonas pārtraukums premjerlīgā tika izziņots 13.martā, bet pirmos treniņus nelielās grupās spēlētāji aizvadīja maija izskaņā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās