foto: AP/Scanpix
"French Open" šogad nenotiks jaukto pāru dubultspēles
Francijas atklātajā čempionātā šogad netiks aizvadītas jaukto pāru dubultspēles.
Citi sporta veidi
2020. gada 13. jūnijs, 23:42

"French Open" šogad nenotiks jaukto pāru dubultspēles

Jauns.lv / LETA

Francijas atklātajā čempionātā šogad netiks aizvadītas jaukto pāru dubultspēles, vēsta Spānijas laikraksts "Marca".

"French Open" norise sākotnēji bija paredzēta no 24.maija līdz 7.jūnijam, bet vēlāk turnīrs koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ tika pārcelts uz laiku no 20.septembra līdz 4.oktobrim.

Sestdien "Marca" vēsta, ka turnīra organizatori tuvākajā laikā nāks klajā ar oficiālu paziņojumu par jaukto dubultspēļu izslēgšanu no sacensību programmas.

Tāpat plānots, ka vīriešu kvalifikācijas turnīrā ierasto 128 dalībnieku vietā startēs 96 sportisti. Sieviešu kvalifikācijas turnīrā dalībnieču skaits netiks mainīts.

"Marca" arī vēsta, ka organizatori, visticamāk, atcels leģendu spēles.

Augstāk minēto izmaiņu dēļ "French Open" būs mazākas naudas balvas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) un Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) sezona sākotnēji bija apturēta vismaz līdz 7.jūnijam, bet aprīļa sākumā termiņš tika pagarināts līdz 13.jūlijam.

WTA neziņo, ka sezonas atsākšanas punkts ir pārcelts, taču visi jūlija turnīri ir atcelti vai pārcelti. Savukārt ATP sezona nesāksies ātrāk par 31.jūliju.

Koronavīrusa izplatības dēļ aprīļa sākumā tika atcelts šī gada tenisa sezonas "Grand Slam" trešais turnīrs - Vimbldonas čempionāts.

Atklātajā ērā šī būs pirmā reize, kad nenorisināsies prestižais turnīrs. Iepriekšējo reizi tenisisti Vimbldonas kortos neizgāja no 1940. līdz 1945.gadam, kad norisinājās Otrais pasaules karš. Tāpat turnīrs nenotika no 1915. līdz 1918.gadam Pirmā pasaules kara laikā.

Lēmums par šī gada ASV atklātā čempionāta norisi varētu būt zināms jau nākamajā nedēļā.