foto: Zane Bitere/LETA
Mārtiņš Gulbis ir priecīgs, ka daudzas spēlētājas dīkstāves laikā ir pietiekami labā formā
Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.
Basketbols
2020. gada 2. jūnijs, 18:01

Mārtiņš Gulbis ir priecīgs, ka daudzas spēlētājas dīkstāves laikā ir pietiekami labā formā

Jauns.lv

Vairākas Latvijas izlases basketbolistes koronavīrusa radītajā dīkstāvē turpinājušas uzturēt sportisko formu, kas arī bija jūtams pirmajā valstsvienības treniņā, sarunā ar Latvijas Basketbola savienību (LBS) teica galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Pirmdien uz pirmo kopīgo LBS organizēto izlases treniņu ieradās 12 basketbolisti.

Tikmēr otrdien pirmo treniņu "Elektrum" olimpiskajā sporta centrā aizvadīja sieviešu basketbola valstsvienība.

Treneru Gulbja, Matīsa Rožlapas, Ziedoņa Jansona un Ivara Ikstena vadībā nodarbībā piedalījās 11 basketbolistes: Aija Klakocka, Kate Krēsliņa, Zenta Meļņika, Ilze Jākobsone, Paula Strautmane, Karlīna Pilābere, Dinija Pāvelsone, Anna Dreimane, Aleksa Gulbe, Nikola Ozola un Eva Indriķe. Paredzams, ka turpmāk darbā iesaistīsies arī citas valstsvienības un Latvijas U-20 izlases spēlētājas.

"Kopā ar fiziskās sagatavotības treneri Ikstenu izstrādāts plāns, lai spēlētājas pakāpeniski sagatavotos lielākām slodzēm, bet prieks, ka daudzas nav ļāvušās dīkstāvei un ir pietiekami labā formā. Tuvākajā laikā būs papildinājums - Kristīnei Vītolai šodien dzimšanas diena, Rūta Veidere gatavojas priecīgam notikumam, vairākas U-20 izlases spēlētājas šodien kārtoja eksāmenu. Iesim uz priekšu soli pa solim," pirmajā treniņu dienā teica Gulbis.

Gandarījumu atgriezties grupu treniņos, īpaši kopā ar izlases dāmām, pauda arī kapteine Aija Klakocka.

"Ļoti priecājos par iespēju vasarā strādāt labos apstākļos un kvalificētu treneru vadībā. Tas noder gan pieredzējušām spēlētājām, gan jaunajām. Varam gan attīstīt meistarību, gan labāk iepazīties ar komandas jaunpienācējām, ko īsajos kvalifikācijas ciklos nevaram pagūt izdarīt," koptreniņu nozīmīgumu uzsvēra kapteine. "Pati pēc sezonas paguvu atpūsties un arī patrenēties, bet komandā nodarbības efektīvākas nekā vienatnē."

No 1.jūnija LBS "Elektrum" Olimpiskajā centrā rīko sieviešu un vīriešu valstsvienību, kā arī U-16 un U-18 izlašu kandidātu koptreniņus, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus (pirmdienās un trešdienās vīrieši un jaunieši, otrdienās un ceturtdienās sievietes un jaunietes).

Iespēja atspoguļot treniņos notiekošo, kā arī intervēt trenerus un spēlētājus, ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, būs arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, taču būs nepieciešama ierašanās laika saskaņošana.