foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Arī Porziņģis nepaliek malā un parāda attieksmi pret ASV likumsargiem
Latvijas NBA zvaigzne Kristaps Porziņģis savā "Instagram" kontā izrādījis attieksmi par notiekošo ASV.
Sporta zvaigznes
2020. gada 2. jūnijs, 13:55

Arī Porziņģis nepaliek malā un parāda attieksmi pret ASV likumsargiem

Jauns.lv

Latvijas slavenākais basketbolists Kristaps Porziņģis turpina gatavoties iespējamajai NBA sezonas atsākšanai un, visticamāk, to joprojām dara Latvijā, tomēr viņam nav paslīdējusi garām pēdējo dienu galvenā aktualitāte no ASV - afroamerikāņa Džordža Floida nogalināšana, kas izraisījusi pamatīgas nekārtības daudzviet valstī.

Porziņģis savā "Instagram" kontā turpina ik dienas publicēt īsos stāstus, kuros parāda, ka nopietni gatavojas iespējamajai sezonas atsākšanai.

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"

Vakar Kristaps publicēja stāstu, kurā norādīja, ka aizvadījis treniņu kopā ar savu vecāko brāli, kādreizējo Latvijas izlases uzbrucēju Jāni Porziņģi, bet šodien viņš nopietni pievērsies atjaunošanās procesam.

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"

Citā īsajā stāstā Porziņģis publicējis attēlu, kurā policijas darbinieki tur rokās plakātu ar uzrakstu: "Pārtraukt policijas brutalitāti!" Kā piebildi attēlam Kristaps simboliski pielicis dažādu krāsu dūres, kas tur īkšķi, paužot cerību, ka situācija īstenosies. Tikmēr dažādu krāsu dūres simbolizē dažādas rases, kas ir šī konflikta pamatā.

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"

Pa vidu visam Kristaps parādījis arī to, ka turpina sekot līdzi vienam no viņa mīļākajiem sporta veidiem - jauktās cīņas mākslas (MMA) šovam UFC ("Ultimate Fighting Championship") un kolorītajam īru cīkstonim Konoram Makgregoram, kuram jau drīzumā gaidāma nākamā cīņa.

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"

Jauns.lv jau ziņoja, ka Džordžs Floids 25. maijā nomira policijas veiktas aizturēšanas laikā. Viņa aizturēšanas videoieraksts izprovocēja plašus protestus ASV pilsētās pret policijas vardarbību. Floids tika aizturēts Mineapolē, policijai izmeklējot apsūdzības par viltotas banknotes izmantošanu.

Jau ziņots, ka pirmdien publiskotais oficiālais autopsijas slēdziens atklāja, ka Floida nāve ASV Mineapoles pilsētā ir "slepkavība", kas izdarīta, veicot "kakla saspiešanu". 46 gadus vecais Floids miris no "sirds un plaušu darbības apstāšanās kā likuma sargu veiktas (..) kakla saspiešanas radīta sarežģījuma", un nāves veids ir "slepkavība", paziņoja Minesotas štata Henepinas apgabala tiesu mediķa iestāde.

Cilvēki ASV dedzina ēkas un laupa veikalus, protestējot pret policijas aizturēta afroamerikāņa nāvi

ASV notiek protesti, ko izraisīja Džordža Floida nāve 25.maijā aizturēšanas laikā Mineapolē un kas tagad pārauguši grautiņos un laupīšanās.

gallery icon

Autopsijas slēdzienā arī minētas nozīmīgas Floida veselības problēmas - arteriosklerotiska un hipertoniska sirds slimība, intoksikācija ar fentanilu, nesena metamfetamīna lietošana. Paziņojumā piebilsts, ka konstatētais nāves veids juridiski nenosaka apsūdzētā vainu vai nodomu.

Jauns.lv jau ziņoja, ka vakar cits Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns un vairāki citi Vašingtonas "Wizards" basketbolisti savos "Instagram" kontos publicēja sekojošus ierakstus:

"Mēs vairāk ar toleranci neizturēsimies pret to, ka šajā valstī tiek slepkavoti citu ādas krāsu cilvēki."

"Mēs nepieņemsim likumsargu ļaunprātīgu varas izmantošanu."

"Mēs nepieņemsim neefektīvus valdības vadītājus, kuri nesadzird, izturas neiejūtīgi vai neciena cilvēkus ar citu ādas krāsu."

"Turpmāk nebūs tā, ka mēs aizveramies un driblējam!" teikts  "Wizards" un komandas spēlētāju paziņojumā. Pēdējā piebilde ir saistāma ar žurnālistes Lauras Ingremas 2018. gada izteikumiem par Lebrona Džeimsa vēlmi iesaistīties politiskās aktivitātēs. Viņas atbilde basketbolistam sociālajos tīklos bija kodolīga: "Aizveries un driblē!" Lieki piebilst, ka tas sociālajos tīklos sacēla pamatīgu vētru.

Dāvis Bertāns pie šī ieraksta pievienojis arī savu piezīmi, kurā teikts sekojošais: "Es esmu ar saviem brāļiem. Vienota cilvēce šo pasauli var padarīt labāku mūsu bērniem."

Jauns.lv jau ziņoja, ka Kristaps Porziņģis bez skaļas afišēšanas ar privāto lidmašīnu tiešā lidojumā no Dalasas atgriezies Liepājā. Interesanti, ka tieši tāda līdmašīna, ar kādu Kristaps un viņa brālis Jānis atlidoja no ASV, pieder Dalasas "Mavericks" īpašniekam Markam Kubanam. Vēlāk gan parādījās versija, ka Porziņģis varētu būt pametis savu rezidenci Jūrmalciemā, tomēr jaunākās ieraksti sociālajos tīklos liecina, ka NBA spēlētājs vēl uzturas Latvijā.

Kā izskatās topošajā "Porziņģciemā" - ēku kompleksā Jūrmalciemā

gallery icon