Hokejs
2020. gada 25. maijs, 14:11

NHL hokejista Timašova pārstāvji noliedz pievienošanos Rīgas "Dinamo"

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Detroitas "Red Wings" uzbrucējs Dimitro Timašovs nav tuvu līguma noslēgšanai ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas "Dinamo", svētdien vēstīja ASV laikraksts "The Detroit News".

Jau ziņots, ka Krievijas laikraksts "Sport-Express" vēstīja, ka Ukrainā dzimušais Timašovs, kurš jau no bērna kājas spēlē Zviedrijā un ir ieguvis šīs valsts hokeja licenci, drīzumā varētu pievienoties "Dinamo".

"The Detroit News" vēsta, ka "Red Wings" uzbrucēja Timašova pārstāvji svētdien "Sport-Express" paziņojumu noliedza.

Timašovu Detroitas komanda iegādājās 24.februārī, Toronto "Maple Leafs" ievietojot hokejistu neaizsargāto spēlētāju sarakstā.

Šosezon 23 gadus vecais Timašovs 39 spēlēs Toronto vienības rindās sakrāja deviņus rezultativitātes punktus, no kuriem četri bija gūtie vārti. Pēc pāriešanas uz Detroitas klubu hokejists piecās spēlēs pie rezultativitātes punktiem netika.

Timašovs, kurš ir viens no Detroitas komandas 12 ierobežotajiem brīvajiem aģentiem, pēdējā līguma gadā šosezon nopelnīja 694 444 ASV dolārus (637 110 eiro).

Iepriekšējās trīs sezonas Ukrainā dzimušais hokejists pavadīja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Toronto "Marlies". 2017./18.gada sezonā viņš bija Mārtiņa Dzierkala komandas biedrs, bet latvietis sezonas lielāku daļu pavadīja Austrumkrasta hokeja līgā, kā rezultātā kopā ar Timašovu neizdevās svinēt uzvaru Kaldera kausā.

Gadu vēlāk "Marlies" komandai pievienojās arī Kristiāns Rubīns, ar kuru Timašovs kopā nospēlēja vienu sezonu.

23 gadus vecais uzbrucējs NHL draftā tika izraudzīts 2015.gadā ar kopējo 125.numuru. Tiesības uz viņu ieguva Toronto vienība.

Jau ziņots, ka pēc šīs sezonas "Dinamo" valde paziņoja par sadarbības pārtraukšanu ar galveno treneri Ģirtu Ankipānu un viņa palīgiem. 30.aprīlī, beidzoties 2019./2020.gada līgumiem, neierobežoti brīvo aģentu sarakstā iekļauti 39 Rīgas "Dinamo" spēlētāji. Šobrīd vēl nav izziņoti līgumi ar hokejistiem.

Iepriekš medijos par kluba nākamo galveno treneri visbiežāk tiek minēti Pēteris Skudra un Leonīds Tambijevs. Tāpat uz šo amatu kandidē arī zviedru speciālists Hans Valsons.

"Dinamo" šosezon 62 spēlēs izcīnīja 41 punktu un palika priekšpēdējā vietā līgā, par diviem punktiem apsteidzot vien Minskas "Dinamo".

"Dinamo" KHL izslēgšanas spēlēs nav tikusi jau sešus gadus pēc kārtas, šogad uzvarot tikai 17 no 62 spēlēm, svinot tikpat daudz panākumu kā NHL pēdējā vietā esošā "Red Wings" (17 uzvaras 71 spēlē).