foto: Paula Čurkste/LETA
"VEF Rīga" piekritusi uzaicinājumam spēlēt nākamās sezonas FIBA Čempionu līgā
"VEF Rīga" ir sākusi sastāva komplektāciju jaunajai sezonai.
Basketbols
2020. gada 20. maijs, 15:59

"VEF Rīga" piekritusi uzaicinājumam spēlēt nākamās sezonas FIBA Čempionu līgā

Jauns.lv / LETA

"VEF Rīga" komanda piekritusi uzaicinājumam spēlēt nākamās sezonas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīrā, atklāja kluba pārstāvji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

FIBA sākusi aktīvi komplektēt sastāvu nākamās sezonas Čempionu līgai. Vakar tika izziņots, ka nākamsezon šajā turnīrā spēlēs Viļņas "Rytas", Stambulas "Dariššafaka" un Bilbao "RETAbet" komandas, tāpat mediji informē, ka uzaicinājumus saņēmušas vēl vairākas vienības ar ULEB Eirolīgas un Eirokausa pieredzi.

"Esam saņēmuši uzaicinājumu un aizsūtījuši iesniegumu spēlēšanai. Protams, šobrīd ir ļoti daudz nezināmu faktoru par nākamo starptautisko sezonu, taču esam kritiski un piesardzīgi visu izvērtējuši. Apņēmība spēlēt turnīrā ir ļoti liela. Būtu gatavi to darīt ar nosacījumu, ka situācija pasaulē attīstās normāli," atklāja "VEF Rīga" kluba valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Šobrīd gan nav skaidrības par nākamās sezonas FIBA Čempionu līgas turnīra sastāvu, bet, ņemot vērā pēdējos papildinājumus, tas solās būt gana spēcīgs. Tāpat nav skaidrības par turnīra izspēles formātu.

"Saņēmām uzaicinājumu un otrdien caur Latvijas Basketbola savienību (LBS) tika nosūtīts iesniegums. Visām federācijām un klubiem ir izsūtītas pieteikuma formas, taču vēl nav apstiprināta izspēles kārtība," atzīmēja Rīgas kluba direktors Gatis Jahovičs.

Rīdzinieki jau ir domās par nākamo sezonu, taču treniņus neaizvada.

"Šobrīd komplektējam jauno sastāvu. Mūsu mājas sporta zāle olimpiskajā centrā nav pieejama. Pagaidām treniņi nenotiek, taču tas nav nekas neierasts, jo pamatsastāvs parasti ierodas tikai ap augustu," skaidroja Jahovičs.

Paredzams, ka arī nākamajā sezonā komandu vadīs Jānis Gailītis ar līdzšinējiem asistentiem.

Šosezon Latviju FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā pārstāvēja pērnā gada valsts čempione "VEF Rīga", kas apakšgrupā 14 spēlēs izcīnīja vienu uzvaru. Savukārt "Ventspils" nepārvarēja kvalifikāciju un sezonu turpināja FIBA Eiropas kausā.

Šajā sezonā, kurā koronavīrusa pandēmijas dēļ netika izspēlēts Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas turnīrs, par valsts čempioni tika apstiprināta "VEF Rīga", kas no pašmāju komandām sasniedza labāko rezultātu Latvijas-Igaunijas līgā.

FIBA 2019./2020.gada Čempionu līgas sezonu plāno noslēgt rudenī ar astoņu komandu turnīru. Pirmajās trīs sezonās par šī turnīra čempionēm kļuvušas Tenerifes "Iberostar", Atēnu AEK un Boloņas "Segafredo Virtus" komandas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās