foto: BNS Foto/Scanpix
Kauņas "Žalgiris" basketbolisti atsākuši treniņus
Kauņas "Žalgiris" treniņos pagaidām gan piedalās vienīgi vietējie spēlētāji.
Basketbols
2020. gada 19. maijs, 14:26

Kauņas "Žalgiris" basketbolisti atsākuši treniņus

Jauns.lv / LETA

Eirolīgas basketbola klubs no Lietuvas Kauņas "Žalgiris" pēc divu mēnešu pārtraukuma koronavīrusa pandēmijas dēļ atjaunojis treniņus, otrdien vēsta kluba tīmekļa vietne.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tā kā Covid-19 pandēmijas situācija Lietuvā uzlabojas, ar atvieglotiem karantīnas apstākļiem Lietuvā palikušie "Žalgiris" spēlētāji sanāca kopā uz pirmo treniņu savā arēnā.

Ņemot vērā visas veselības iestāžu prasības, treneriem pēc divu mēnešu pārtraukuma pievienojās Pauļus Jankūns, Edgars Ulanovs, Arturs Milaknis, Luks Lekavičus, Marjus Grigonis, Roks Jokubaitis un Karolis Lukošūns.

Tikmēr visi komandas ārvalstu spēlētāji un Martins Gebens šobrīd atrodas ārzemēs un gaida Eirolīgas lēmumu.

Visu karantīnas laiku zaļibaltie strādāja pēc individuālām programmām, ko sagatavoja fiziskās sagatavotības treneri, un tika galā ar dažiem nelieliem sezonas laikā gūtiem savainojumiem.

"Visas karantīnas laikā mēs centāmies individualizēt darba slodzi un šajos apstākļos pēc iespējas vairāk virzīt spēlētājus," saka komandas fiziskās sagatavotības treneris Justins Grainis. "Protams, pirmais mēnesis bija vairāk paredzēts mikrosavainojumu saārstēšanai. Vēlāk mēs vienkārši mēģinājām pielāgoties situācijai. Šobrīd sāksim mazliet savādāk. Nebūs tā, kā sāksimm no nulles, jo mēs visu laiku strādājām. Šodien sāksim ievadnedēļu, bet jau ar lielāku intensitāti."

Komandas no Eirolīgas gaida galīgo spriedumu par sezonas noslēgumu. Tas tiks paziņots 25.maijā. Eirolīgass Spēlētāju asociācija (ELPA) aktīvi piedalījās diskusijās, un viens no tās biedriem Pauļus Jankūns atklāja, ka optimisms visā šajā laika posmā ir mazinājies.

"Mums pietrūka arēnas, ģērbtuvju, komandasbiedru, treneru," saka "Žalgiris" veterāns. "Kad sākās karantīna un viņi pārtrauca sezonu, es biju optimistisks, bet, jo ilgāks ir pārtraukums, jo optimisms mazinās... Es nezinu, vai tas šobrīd būtu reālistiski. Mēs to uzzināsim drīz."

Ja Eirolīga nolemtu turpināt sezonu, komandas izspēlētu regulārās sezonas pēdējās sešas spēles, kurām sekotu "play-off" mači.

Saskaņā ar nesenajām vadlīnijām, ko ieviesusi Lietuvas valdība, sportistiem ir atļauts atsākt treniņus ar ierobežojumiem no 18.maija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās