foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix
Rīgā un Minskā paredzēto hokeja pasaules čempionātu grib aizvadīt vēlāk
Starptautiskās Hokeja federācijas prezidents Renē Fāzels.
Hokejs
2020. gada 1. maijs, 21:55

Rīgā un Minskā paredzēto hokeja pasaules čempionātu grib aizvadīt vēlāk

Jauns.lv / LETA

2021.gadā Rīgā un Minskā paredzētais pasaules čempionāts hokejā varētu sākties divas nedēļas vēlāk nekā plānots, aģentūrai TASS atklāja Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

IIHF martā atcēla 2020.gada pasaules čempionātu, kuram bija jānotiek Šveicē. Virmoja baumas, ka IIHF varētu nākamā gada čempionātu pārcelt uz Šveici, bet Rīgai un Minskai tiktu 2022.gada meistarsacīkstes.

Piektdien pēc Šveices Ledus hokeja federācijas (SIHF) lēmuma nepretendēt uz čempionāta pārcelšanu kļuva zināms, ka Latvija un Baltkrievija varēs uzņemt turnīru kā tas tika lemts 2017.gada kongresā.

"Nākamais pasaules čempionāts, kā jau iepriekš plānots, notiks Baltkrievijā un Latvijā. Taču mēs apsveram čempionātu pārcelt divas nedēļas uz priekšu. Gribam sākt nevis 7., bet gan 21.maijā," TASS citē Fāzela teikto.

SIHF mērķis ir pēc iespējas ātrāk uzņemt pasaules čempionātu, un tuvākajās nedēļās tiks pārrunāta iespēja pieteikties turnīram citā gadā.

"Nākamā iespēja Šveicei uzņemt pasaules čempionātu būs 2026.gadā. Mēs paskatīsimies, kāda būs situācija, bet 2026.gads šobrīd ir reālākais variants," uzsver Fāzels.

Latvijas un Baltkrievijas hokeja amatpersonas jau iepriekš pauda, ka neizskata iespēju pārcelt čempionātu uz 2022.gadu.

2022.gadā turnīru vajadzētu uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Rīga un Minska 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Rīga un Minska balsojumā ieguva 54 balsis, bet Somijas kandidatūra saņēma 53 balsis.

Latvija pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā, kamēr Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā turnīrs notika 2014.gadā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās