Futbols
2020. gada 7. aprīlis, 23:30

Čeferins: "Liverpool" būtu jākronē par premjerlīgas čempioni

Jauns.lv / LETA

Gadījumā, ja šosezon tomēr neizdosies atsākt Anglijas premjerlīgas futbola čempionātu, par uzvarētāju būtu jāpasludina "Liverpool" komanda, otrdien paziņoja Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Aleksandrs Čeferins.

UEFA prezidents šādu viedokli otrdien pauda Slovēnijas laikrakstam "Ekipa24".

"Sliktākajā gadījumā uzvarētājs kaut kā būs jānosaka," pauda Čeferins. "Neredzu veidu, kā par uzvarētāju nekļūtu "Liverpool"."

"Saprotu, ka fani būs bēdīgi, ja uzvarētāju paziņos aiz slēgtām durvīm, taču jebkurā gadījumā esmu pārliecināts, ka titulu iegūs Liverpūles komanda."

Liverpūles klubs uzvaru Anglijas premjerlīgā nav izcīnījis jau 30 gadus, proti, kopš 1989./1990.gada sezonas, kad čempionāts vēl nebija ieguvis premjerlīgas vārdu. Spēcīgākais Anglijas turnīrs par premjerlīgu tika nosaukts 1992.gadā.

"Liverpool" ir tikai divu uzvaru attālumā no vēsturiskā panākuma. Vēl gan nav skaidrs vai 13.martā pārtrauktā sezona tiks turpināta. Pārtraukums Anglijas premjerlīgā izsludināts līdz 30.aprīlim.

"Ja sezona atsāksies, "Liverpool" svinēs panākumu. Teorētiski ir iespējami arī citi varianti, taču šaubos," piebilda Čeferins.

Pirms sezonas pārtraukšanas "Liverpool" ar 82 punktiem 29 mačos bija pirmā, bet otrajā vietā esošā Mančestras "City" atpaliek par 25 punktiem.

Jau ziņots, ka Vācijas bundeslīga ir gatava atsākt sezonu aiz slēgtām durvīm, kamēr Spānijas čempionāta rīkotāji pauž cerību par spēļu atsākšanu maijā.