foto: AP/Scanpix
Atraktīvais Ķīnas augstlēcējs Džans Guovejs jau 28 gadu vecumā atvadās no sporta
2015. gada pasaules čempionāta sudraba medaļnieks augstlēcējs ķīnietis Džans Guovejs.
Citi sporta veidi
2020. gada 6. aprīlis, 12:33

Atraktīvais Ķīnas augstlēcējs Džans Guovejs jau 28 gadu vecumā atvadās no sporta

Jauns.lv / LETA

2015. gada pasaules čempionāta sudraba medaļnieks augstlēcējs ķīnietis Džans Guovejs, kurš slavens ar savām pārlēkto augstumu svinībām, ir šokējis savus fanus, paziņojot par došanos "pensijā" 28 gadu vecumā.

Spilgtais Ķīnas augstlēcējs ieguva sudrabu 2015.gada pasaules čempionātā savās mājās Pekinā, kā arī sacentās Londonas 2012.gada un Riodežaneiro 2016.gada olimpiskajās spēlēs.

"Es atvainojos, es tiešām vairs nevaru lēkt, esmu nolēmis pamest sportu," svētdien saviem 3,4 miljoniem sekotāju "Twitter" līdzīgajā sociālajā tīklā "Weibo" paziņoja Guovejs.

Pēc viņa triumfa 2015.gadā un personiskā rekorda 2,38 metri, kas sasniegti tā paša gada maijā sacensībās ASV pilsētā Jūdžinā, lielākais panākums ķīnietim bija otrā vieta 2017.gada Āzijas čempionātā.

Šosezon februāra pēdējā dienā Itālijas pilsētā Sjēnā sasniegtais sezonas labākais rezultāts 2,28 metri atpaliek no Tokijas 2020.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas normatīva (2,33 m).

Tokijas spēles pagājušajā nedēļā tika pārceltas uz 2021.gada vasaru koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ.

Pagājušā gada martā sportists uz nenoteiktu laiku tika atstādināts no sporta par Ķīnas vieglatlētikas federācijas stingro komercdarbības noteikumu pārkāpšanu.

Viņa atgriešanos nacionālajā izlasē kavēja viduvēja sportiskā forma, bursīts un locītavu iekaisums, vēsta Ķīnas lielākais laikraksts "People's Daily".

Tomēr augstlēcējam joprojām bija daudz līdzjutēju Ķīnā sava īpatnējā rakstura dēļ, kas izpaudās arī stadionā pēc sekmīgi izpildīta lēciena. Pirms sekmīgo lēcienu atzīmēšanas viņš skatītāju priekšā atraktīvi dejoja un ieņēma pārsteidzošas pozas, pirms sāka skrējienu skatītāju virzienā.

Pārsteigums par viņa aiziešanu no sporta pirmdien bija aktuāla tēma "Veibo", daudziem izsakot šoku un neticību.

Tēma "Guovejs pensionējas" pirmdienas pēcpusdienā "Weibo" bija lasīta 260 miljonus reižu.