foto: AP/Scanpix
NBA superzvaigzne atklāj, kā viņa māte pēc inficēšanās ar Covid-19 nonākusi komā
Karls Entonijs Taunss neslēpj, ka viņai ģimenei pienācis ļoti smags brīdis.
Sporta zvaigznes
2020. gada 25. marts, 11:59

NBA superzvaigzne atklāj, kā viņa māte pēc inficēšanās ar Covid-19 nonākusi komā

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Minesotas "Timberwolves" superzvaigzne, viens no labākajiem pasaules basketbola garajiem spēlētājiem Karls Entonijs Taunss sociālajos tīklos dalījies ar emocionālu video, kurā pastāsta, ka viņa māte pēc inficēšanās ar jauno koronavīrusu nonākusi mākslīgajā komā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

2015. gada NBA drafta pirmais numurs (tajā pašā gadā ar ceturto numuru tika draftēts arī Kristaps Porziņģis) un tās sezonas labākais debitants trešdienas rītā “Instagram” ievietoja smagu video, kurā atklāti pastāsta par notikušo ar viņa mammu.
Video var redzēt, kā Ņūdžersijā dzimušais sportists ir satriekts par notiekošo. Viņš savā stāstījumā atklāj, ka jau pagājušās nedēļas sākumā viņa vecāki jutušies slikti. Karls Entonijs ieteicis nekavējoties apmeklēt mediķus, jo nav pamata gaidīt.

Spēlētājs atklāja, ka gan viņa tēvam, gan mātei tika konstatēta saslimšana ar jauno koronavīrusu Covid-19. Pēc basketbolista domām nevienam īsti nebija saprašanas, cik tas viss var izvērsties nopietni.

Taunsa tētis no slimnīcas jau esot izlaists un atrodas karantīnā mājās, bet sportista mammai ir krietni sliktāk. “Viņai nekļuva labāk. Viņas drudzis no 103 grādiem pēc fārenheita (aptuveni 39,4 pēc celsija) ar medikamentu palīdzību nokritās līdz 101,9 grādiem (aptuveni 38,8 pēc celsija). Naktī mammas ķermeņa temperatūra atkal cēlās.

“Viņa nejutās labi, ar viņas plaušām bija kļuvis sliktāk, arī klepus bija trakāks,” stāsta NBA zvaigzne, piebilstot, ka viņu nepameta sajūta, ka nākamais medikaments uzlabos mammas pašsajūtu, ka nākamās zāles būs īstās, tomēr tā nenotika.

Basketbolistam vienu brīdi bija radusies, ka situācija ir stabilizējusies un virzās atlabšanas virzienā, tomēr patiesība bija pretēja: viņas plaušām bija kļuvis vēl sliktāk, viņai bija kļuvis grūti pat paelpot.

Karls Entonijs centies uzmundrināt mammu, atgādinājis, ka viņu mīlu,  mudinājis domāt labas domas, tomēr viņa līdz galam to nav spējusi, piebilstot, ka šobrīd komunikācija nav iespējama, jo viņa mamma ir ievietota mākslīgajā komā. Sportists neslēpj, ka šis ir ļoti smags brīdis viņa ģimenei, bet viņš centīsies būt pozitīvs.

Ar šo video Taunss vēlas parādīt, ka šis vīruss ir īsts: “Šo slimību nedrīkst uztvert nenopietni. Lūdzu, aizsargājiet savas ģimenes, mīļos, draugus un sevi. Piekopiet sociālo distancēšanos. Lūdzu, neuzturieties vietās, kur ir daudz cilvēku. Šī slimība ir nāvējoša,” ar brīdinājumu līdzcilvēkiem nāca klajā Taunss, kurš ierakstā pateicas arī visiem mediķiem, kas darījuši tik daudz, lai viņa mammai kļūtu labāk.

Nobeigumā basketbolists atklāja, ka aizlūdzot par visiem cilvēkiem un pauda cerību, ka viņa pieredze varētu palīdzēt citiem: "Ceru, ka šis palīdzēs. Ceru, ka mans stāsts jums sniegs pareizo informāciju. Aizlūdzu par jums visiem. Dzīve manā virzienā turpina raidīt sitienus, bet ne es, ne mana ģimene negrasās padoties. Mana mamma ir stiprākais cilvēkus, kuru pazīstu un es zinu, ka viņa tiks ar šo galā.

Visā NBA šobrīd ir konstatēti 14 saslimšanas gadījumi ar koronavīrusu, bet pastāv uzskats, ka šis skaits varētu būt ievērojami lielāks, jo daudzas komandas ir atteikušās testēt savus spēlētājus, lai ierobežotā skaitā esošie testi būtu pieejami personām, kurām tas nepieciešams vairāk. Par savu saslimšanu publiski runājuši ir Kevins Durants, Rūdijs Gobērs, Donovans Mičels, Markuss Smārts un Kristians Vudss.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Karls Entonijs Taunss šosezon daudz spēles izlaidis savainojumu dēļ un līdz sezonas pārtraukšanai piedalījās vien 35 mačos, kuros vidēji izcēlās ar 26,5 punktiem un 10,8 atlēkušajām bumbām un 3,3 realizētiem trīspunktu metieniem. Tieši tālmetienu precizitātē viņš uzrādījis visstraujāko progresu, pielāgojoties pēdējo gadu basketbola tendencēm. Iepriekš viņš nevienā sezonā nebija vidēji realizējis vairāk par 1,8 tālmetieniem.