foto: Zane Bitere/LETA
Pandēmijas dēļ no Portugāles mājās spiesti atgriezties mūsu atlēti Bukša, Maļuka un Rumjancevs
Sprintere Sindija Bukša.
Citi sporta veidi
2020. gada 24. marts, 15:39

Pandēmijas dēļ no Portugāles mājās spiesti atgriezties mūsu atlēti Bukša, Maļuka un Rumjancevs

Jauns.lv / LETA

Tā kā koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ Portugālē slēdz viesnīcas, otrdien ar repatriācijas reisu Latvijā atgriezīsies sprintere Sindija Bukša, trešdien - peldētāja Ieva Maļuka, bet nedēļas nogalē - smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs, ziņo laikraksts "Diena".

Jau ziņots, ka pirms nedēļas Latvijas labākā sprintere Sindija Bukša savā "Instagram" kontā pavēstīja, ka "treniņnometne Portugālē negaidīti tiek pagarināta līdz 14. aprīlim, jo slēdz Latvijas robežas".

Treniņnometne Portugālē bija paredzēta līdz aprīļa sākumam. Tomēr, kā informē "Diena", šobrīd Portugālē tiek slēgti ne tikai sporta centri, bet arī viesnīcas, tāpēc no Portugāles latviešu sportistiem jāatgriežas mājās. Bez Bukšas un Maļukas mājās nedēļas nogalē dosies arī smaiļotājs Rumjancevs.

Tiek ziņots, ka Portugālē koronavīrusa uzliesmojums jau prasījis vairāk nekā divus desmitus dzīvību.

Nīderlandē kopā ar zirgiem iestrēdzis Tokijas ceļazīmi jau saņēmušais konkūrists Kristaps Neretnieks, kurš pagaidām uz Latviju nedosies.

"Cilvēki sapratuši, ka situācija pāris dienu laikā neuzlabosies un ka labāk iziet pāris nedēļu karantīnu tepat mājās, kur pieejami arī Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) mediķi un rehabilitācijas centri. Cenšamies nodrošināt maksimāli labus apstākļus, lai atlēti šeit justos komfortabli," situāciju "Dienai" skaidro LOV valdes priekšsēdētājs Fogelis.

Virkne sportistu vēl uzturas ārvalstīs. Ēģiptes smiltīs turpina trenēties pludmales volejbolisti Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš, kuriem olimpiskā biļete jau ir kabatā, kā arī Mihails Samoilovs un Aleksandrs Solovejs, Spānijā paliks skrējēja Līga Velvere un šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, bet Vācijā - teikvando pārstāves Inese un Jolanta Tarvidas.

"Velverei treniņos nav nepieciešamas slēgtas telpas - viņa izmanto to, ko piedāvā Spānijas daba. Palikt tur ir viņas pašas izvēle," stāsta Fogelis. "Savukārt Skujiņš labāk izvēlas palikt kopā ar savu komandu, kurai Spānijā ir savs krīzes plāns un mediķi, turklāt viņš negrib pakļaut riskam savus līdzpilsoņus Latvijā, vispirms jau ģimeni. Tikmēr māsas Tarvidas jau ilgu laiku pastāvīgi dzīvo Vācijā un tur arī trenējas."

Jau iepriekš ziņots, ka LOV vēl pirms ārkārtējās situācijas ieviešanas sāka brīdināt sportistus par braukšanu uz Latviju. Visiem LOV sportistiem, kuri atradās treniņnometnēs ārpus Latvijas, piektdienas, 13.marta, vakarā tika uz e-pastu izsūtīta informācija ar lūgumu atgriezties Latvijā, piedāvājot finansiālu atbalstu biļešu apmaiņai, jo ceļošanai pēdējā diena bija pirmdiena. Sportisti tika arī apzvanīti.

13.martā savā interneta mājaslapā LOV publicēja paziņojumu, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim LOV sportisti un speciālisti netiek komandēti ārpus Latvijas teritorijas, bet tie, kuri nesen ir ieradušies valstī no ārvalstīm, 14 dienas atrodas mājas karantīnā.