foto: Edijs Pālens/LETA
Olimpiskais medaļnieks svarcelšanā Viktors Ščerbatihs Covid-19 laikā pārmet mediķiem slinkumu un stulbumu
Viktora Ščerbatiha viedoklis par vainīgajiem Covid-19 izplatībā ir atšķirīgs no vairuma sabiedrības.
Sporta zvaigznes
2020. gada 24. marts, 14:17

Olimpiskais medaļnieks svarcelšanā Viktors Ščerbatihs Covid-19 laikā pārmet mediķiem slinkumu un stulbumu

Jauns.lv

Pirmdienas vakarā Latvijas televīzijas raidījumā "Sporta studija" viesojās 2004. gada Atēnu olimpisko spēļu vicečempions un 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs svarcelšanā, bijušais Saeimas deputāts Viktors Ščerbatihs, kurš izcēlās ar visai netradicionālu viedokli par pasauli plosošo jaunā koronavīrusa pandēmiju un vainīgajiem, kāpēc vīruss ir tik postošs.

Ščerbatihs sarunā ar "Sporta studijas" vadītājiem ļoti mīklaini atbildēja uz jautājumu, ko šobrīd dara viņa audzēkņi - Latvijas vadošie svarcēlāji: "Pirmoreiz es jums neko neteikšu. Nopietni. Jo iznāca likums, ka nedrīkst būt kopā - "i vsjo". Ja es pateikšu, kur viņi atrodas... Noslēpumā, pagrabā. Trenējas. Bet ko darīt? Oficiāli jau nekur nedrīkst trenēties. Jā, pagrabā, neko nevaru pateikt. Ir aizliegts bildēties, aizliegts runāt un teikt, kur atrodas. Neviens nezina!" mīklains savos apbalvojumos bija Latvijas svarcelšanas federācijas prezidents.

Ar to Viktora Ščerbatiha domu graudi nebeidzās, viņš turpināja: "Mēs gatavojamies olimpiādei. Ja tu esi sportists, kurš grib trenēties un trenējas, tad olimpiāde... Nu "b*in", negribas no tās atteikties, arī tādos smagos apstākļos. Ir cilvēki, kuriem tāda iespēja ir tikai vienreiz - ja viņam pateiks, ka pārceļ uz gadu vēlāk, tad es baidos, ka viņš nevarēs saņemties. Pēc savas ceturtās olimpiādes man savulaik vajadzēja divus mēnešus, lai saņemtos atnākt uz zāli. Ja cilvēkam jau 30 gadi, viņš var nesaņemties, tas ir ļoti grūti," atklāj Latvijas svarcelšanas galva.

Tomēr visskaļāko rezonansi izraisīja kādreiz izcilā sportista viedoklis par mediķu slinkumu un stulbumu: "Mēs dzīvojam kurā gadā? Šodien ir 21. gadsimts. Tiešām mūsu dakteri slinki vai stulbi, vai kā viņus nosaukt? Ir vīruss. Mēs lidojam kosmosā. Mēs nevaram atrast neko pret vīrusu vai kā? Es nesaprotu," saka Viktors Šcerbatihs. "Bet vajag risināt. Ārsti lai vairāk strādā, lai neguļ! Olimpiskās spēles - es jums saku no savas pieredzes, zinu, es cīnījos - tiešām tur ir visa sirds. Tāpēc gribas, lai mūsu ārsti strādā tāpat. Ja vienkārši strādā tāpēc, ka maksā... Bet vajag ar visu sirdi!"

Šos Ščerbatiha vārdus sadzirdēja arī daudzi sociālo tīklu lietotāji, kuri nespēja saglabāt vēsu prātu pēc šiem komentāriem: