foto: Juris Rozenbergs
Hokeja sabiedrība atvadās no ilggadējā Latvijas izlases ārsta Jāņa Kvēpa
Atvadīties no Jāņa Kvēpa bija ieradies arī vienīgais NHL Stenlija kausa ieguvējs no Latvijas Sandis Ozoliņš.
Sporta zvaigznes
2020. gada 14. marts, 22:16

Hokeja sabiedrība atvadās no ilggadējā Latvijas izlases ārsta Jāņa Kvēpa

Jauns.lv

Otrdien, 10. martā, 79 gadu vecumā mūžībā devies ilggadējais Latvijas nacionālās hokeja valstsvienības ārsts Jānis Kvēps, no kura atvadīšanās notika 14. martā Katlakalna evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

Atvadīties no hokeja aprindās cienītā speciālista bija ieradies gan esošais Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis, gan viņa priekšgājējs šajā amatā Kirovs Lipmans, gan mūsu vienīgais NHL Stenlija kausa ieguvējs Sandis Ozoliņš, gan daudzi citi esošie un bijušie Latvijas valstsvienības spēlētāji, treneri un šī sporta veida cilvēki.

Hokeja sabiedrība atvadās no ilggadējā Latvijas izlases ārsta Jāņa Kvēpa

Otrdien, 10. martā, 79 gadu vecumā mūžībā devies ilggadējais Latvijas nacionālās hokeja valstsvienības ārsts Jānis Kvēps, no kura atvadīšanās notika ...

gallery icon

Kvēps, kurš hokejistu aprindās bija iemantojis iesauku Doks, par Latvijas hokeja izlases ārstu strādāja vairāk nekā 20 gadus.

Kvēps dzima 1940. gada 13. oktobrī Cesvainē. 1959.gadā viņš absolvēja Cesvaines vidusskolu, tajā pašā gadā iestājās RMI ārstniecības fakultātē, kuru absolvēja 1965. gadā.

Kvēps hokejā bija kopš 1967. gada, PSRS laikos strādājot ar Rīgas "Dinamo" (sākotnēji "Daugava") komandu. Viņš ar to no PSRS čempionāta otrās līgas aizkļuva līdz sudraba medaļām.

Hokeja izlases ārsts Jānis Kvēps pirms izlidošanas uz pasaules čempionātu

Hokejistu ārsts Jānis Kvēps Rīgas lidostā pirms izlidošanas uz pasaules čempionātu hokejā 2016. gada 5. maijā.

gallery icon

Savukārt Latvijas izlasē Kvēps ar nelieliem pārtraukumiem strādāja jau kopš neatkarības atjaunošanas, bet 2006. gadā viņš saņēma balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā. 2014. gadā Kvēpam tika piešķirts trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordenis.

Karjeru nacionālajā izlasē viņš beidza 2016. gadā.

Ciemos pie Jāņa Kvēpa

gallery icon

Arī Padomju Savienības laikos tika novērtēts, saņemot LPSR Ministru padomes goda rakstu. No LHF Kvēps saņēma pateicību par profesionalitāti, pildot savus darba pienākumus.

Latvijas hokeja 80. jubilejai veltītās ekspozīcijas atklāšana un Jāņa Kvēpa grāmatas "Es atradu sevi hokejā" prezentācija

gallery icon