Hokejs
2020. gada 14. marts, 18:43

HK "Rīga" izslēgšanas spēles beidzas jau pirmajā kārtā

Jauns.lv / LETA

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komanda "Rīga" sestdien izslēgšanas turnīra jeb Harlamova kausa Rietumu konferences ceturtdaļfināla trešajā spēlē demonstrēja aktīvu spēli, tomēr ar to nepietika, lai saglabātu cerības par uzvaru sērijā un arī turnīrā.

"Rīga" mājās ar 1:4 (0:1, 1:0, 0:3) piekāpās Jaroslavļas "Loko".

Iepriekšējos divos mačos rīdzinieki viesos zaudēja ar 0:4 un 2:4. Līdz ar zaudējumu sestdienas duelī sērija starp abām komandām noslēdzās ar rezultātu 0-3 par labu "Loko".

Pirmās sešas spēles minūtes rīdzinieki demonstrēja aktīvu spēli. Mājinieki mača sākumā ilgi spēja uzturēties "Loko" aizsardzības zonā, divreiz uz lāpstiņām noguldot Vladislavu Okorjaku, tomēr nedz Patrikam Zabusovam, nedz Kristapam Skrastiņam neizdevās gūt savas komandas pirmos vārtus. Perioda vidū spēle jau bija izlīdzinājusies un 12.minūtē ātrajā uzbrukumā devās "Loko" uzbrucēji, spējot pārspēt Vori. Pirmos vārtus mačā guva "Loko" kapteinis Maksims Denežkins, bet atlikušajā laikā vārtsargi palika nepārspēti.

Otrajā periodā mājinieki turpināja kontrolēt spēles tempu un pēc nospēlētām nepilnām septiņām minūtēm ieguva iespēju spēlēt skaitliskajā sastāvā. Šo iespēju izmantot neizdevās, bet 11.minūtē Ņikita Mateiko izdarīja metienu pa vārtiem, kamēr Mikuss Mintautišķis vārtsargam aizsedza redzamību, kā rezultātā izdevās panākt izlīdzinājumu. Lai arī "Rīga" vairāk kontrolēja ripu, bīstamākas epizodes izveidoja "Loko", taču Jānis Voris otrajā trešdaļā bija nepārspēts.

Noslēdzošās 20 minūtes rīdziniekiem bija pagalam neveiksmīgas. "Loko" pēdējā trešdaļā bija noskaņojušies ātram hokejam, kas pirmos augļus nesa 51.minūtē, precīzi metot Aleksandram Darinam. 3:1 nepilnas trīs minūtes vēlāk panāca Vladislavs Ribakovs, kurš no aizvārtes centās piespēlēt ripu partnerim, bet tā atsitās pret "Rīgas" aizsarga kāju un ieslīdēja Vora vārtos. Spēles pēdējās minūtēs rīdziniekiem bija problēmas ar disciplīnu, kas ļāva Darinam izmantot iespēju skaitliskajā vairākumā, vēlreiz pārspējot Vori.

Atlikušajā laikā "Rīga" vārtus neguva un izstājās no cīņas par Harlamova kausu.

Šo spēli komandas aizvadīja pie tukšām tribīnēm, jo apmeklētājiem bija liegts apmeklēt maču klātienē, lai izvairītos no riska inficēties ar Covid-19 vīrusu.

Rīgas komanda regulārajā čempionātā ieņēma septīto vietu Rietumu konferencē, bet "Loko" bija otrā, tādējādi izslēgšanas turnīrā ieguva sava laukuma priekšrocības. Jaroslavļas komanda MHL triumfējusi trīs no pēdējām četrām sezonām, tajā skaitā iepriekšējo divos gados.

Šosezon savstarpējās spēlēs regulārajā čempionātā oktobrī Jaroslavļā "Rīga" uzvarēja ar 5:2 un 3:2, bet janvāra beigās Latvijas vienība savā laukumā piekāpās "bullīšos" ar 5:6 un zaudēja pamatlaikā ar 1:2.

Par "Rīga" galveno treneri pērnvasar tika apstiprināts Raimonds Vilkoits, bet viņam asistē Aleksandrs Ņiživijs. Tikmēr par vārtsargu treneri strādā Nikolajs Žurkovs, savukārt par komandas menedžera pienākumus turpina pildīt Juris Opuļskis.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr nākamās četras sezonas pēc kārtas vienībai gads noslēdzās jau pēc regulārā turnīra.