foto: Edijs Pālens/LETA
79 gadu vecumā mūžībā devies ilggadējais Latvijas hokeja izlases doks Jānis Kvēps
Jānis Kvēps (1940 - 2020)
Hokejs
2020. gada 11. marts, 11:31

79 gadu vecumā mūžībā devies ilggadējais Latvijas hokeja izlases doks Jānis Kvēps

Jauns.lv / LETA

Otrdien, 10.martā, 79 gadu vecumā mūžībā devies ilggadējais Latvijas nacionālās hokeja valstsvienības ārsts Jānis Kvēps, portālu Jauns.lv informēja Latvijas Hokeja federācija.

Kvēps, kurš hokejistu aprindās bija iemantojis iesauku Doks, par Latvijas hokeja izlases ārstu strādāja vairāk nekā 20 gadus.

Atvadīšanās no bijušā Latvijas hokeja izlases Doka - Jāņa Kvēpa notiks sestdien, 14.martā, plkst.13 Katlakalna evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

Kvēps dzima 1940.gada 13.oktobrī Cesvainē. 1959.gadā viņš absolvēja Cesvaines vidusskolu, tajā pašā gadā iestājās RMI ārstniecības fakultātē, kuru absolvēja 1965.gadā.

Hokeja izlases ārsts Jānis Kvēps pirms izlidošanas uz pasaules čempionātu

Hokejistu ārsts Jānis Kvēps Rīgas lidostā pirms izlidošanas uz pasaules čempionātu hokejā 2016. gada 5. maijā.

gallery icon

Kvēps hokejā bija kopš 1967.gada, PSRS laikos strādājot ar Rīgas "Dinamo" (sākotnēji "Daugava") komandu. Viņš ar to no PSRS čempionāta otrās līgas aizkļuva līdz sudraba medaļām.

Savukārt Latvijas izlasē Kvēps ar nelieliem pārtraukumiem strādāja jau kopš neatkarības atjaunošanas, bet 2006.gadā viņš saņēma balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā. 2014.gadā Kvēpam tika piešķirts trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordenis.

Latvijas hokeja 80. jubilejai veltītās ekspozīcijas atklāšana un Jāņa Kvēpa grāmatas "Es atradu sevi hokejā" prezentācija

gallery icon

Karjeru nacionālajā izlasē viņš beidza 2016.gadā.

Arī Padomju Savienības laikos tika novērtēts, saņemot LPSR Ministru padomes goda rakstu. No LHF Kvēps saņēma pateicību par profesionalitāti, pildot savus darba pienākumus.

Ciemos pie Jāņa Kvēpa

gallery icon