Hokejs
2020. gada 6. marts, 10:03

Zviedrijas hokejists Zibanejads NHL mačā gūst piecus vārtus

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Ņujorkas "Rangers" uzbrucējs Mika Zibanejads ceturtdien regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar pieciem gūtiem vārtiem, tostarp uzvaras "golu" papildlaikā.

"Rangers" mājās ar 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0) papildlaikā uzvarēja Vašingtonas "Capitals".

Zibanejads vārtus guva pirmā perioda desmitajā minūtē, otrās trešdaļas sestajā minūtē un trešā perioda pirmajā un pirmspēdējā minūtē. Viņa kontā arī uzvaras vārti papildlaika 33.sekundē.

Uzbrucēja lielisko sniegumu ar trim piespēlēm palīdzēja nokārtot Artēmijs Panarins, vienus vārtus un divas piespēles iekrāja Tonijs Deandželo, bet Pāvels Bučņevičs izcēlās ar 0+2. Vašingtonas komandā divus vārtus guva Aleksandrs Ovečkins, kurš šosezon kopumā vārtsargus pārspējis jau 47 reizes. Vēl divas piespēles iekrāja Ričards Paniks un Džons Karlsons, kamēr Iļja Kovaļčuks nopelnīja 1+2.

Zibanejads kļuva tikai par septīto hokejistu pēdējo 25 gadu laikā, kuram viena mača laikā izdevies gūt vismaz piecus vārtus. Iepriekš 2018.gada nogalē to paveica soms Patriks Laine, bet starp uzvārdiem atrodams arī slavenais Sergejs Fedorovs.

Citā spēlē Tampabejas "Lightning" mājās ar 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) pieveica Monreālas "Canadiens". Viktors Hedmans guva divus vārtus, bet Ņikita Kučerovs iekrāja 1+1. Vārtsargs Andrejs Vasiļevskis atvairīja visus 32 metienus, kamēr pretējos vārtos Kerijs Praiss tika galā vien ar 19 no 23 raidījumiem.

Tampabjeas komandai šis bija tikai otrais panākums pēdējās septiņās cīņās.

Tikmēr Bostonas "Bruins" viesos ar 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 1:0) papildlaikā pārspēja Floridas "Panthers", sagādājot tai mājās jau astoto neveiksmi pēc kārtas.

Pamatlaikā vārtus guva Patriss Beržerons un Makenzijs Vīgars, bet uzvaru papildlaika pēdējā minūtē izrāva Torijs Krugs.

Citviet Nešvilas "Predators" mājās ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) uzveica Dalasas "Stars", svinot pirmo uzvaru pēdējos četros dueļos. Pa vārtiem uzvarētāju labā guva Filips Fošberjs un Mets Dušeins.

Visbeidzot Edmontonas "Oilers" viesos ar 3:4 (0:1, 1:3, 2:0) piekāpās Čikāgas "Blackhawks".

Divus vārtus Čikāgas komandā guva Alekss Debrinkats, bet tikpat rezultatīvas piespēles nopelnīja Adamss Bokvists. "Oilers" rindās divas rezultatīvas piespēles iekrāja Dernels Nērss un Leons Draizaitls.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā NHL vienība Pitsburgas "Penguins" ceturtdien izcīnīja uzvaru pret Zemga Girgensona Bufalo "Sabres", kamēr citā duelī pie trešā panākuma četros mačos tika Rūdolfa Balcera Otavas "Senators".

"Sabres" mājās ar 2:4 (1:2, 0:1, 1:1) zaudēja "Penguins", piedzīvojot jau piekto neveiksmi pēc kārtas.

Bļugers laukumā pavadīja 12 ar pusi minūtes, no kurām teju divas minūtes nospēlētas skaitliskajā mazākumā. Tāpat uzbrucējs izdarīja vienu metienu pa vārtiem, saņēma divas soda minūtes, uzvarēja piecos no sešiem iemetieniem un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Tikmēr Girgensons laukumā bija 15 minūtes un 25 sekundes, no tām divas minūtes un 19 sekundes spēlējot mazākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja divus metienus un dueli noslēdz ar negatīvu lietderību -1.

Bļugers šosezon 66 spēlēs guvis deviņus vārtus un atdevis 13 rezultatīvas piespēles, kamēr Girgensons, aizvadot par vienu dueli vairāk, iekrājis 12+7.

Savukārt Otavas "Senators" savā laukumā ar 4:3 (1:1, 2:1, 1:1) pieveica Ņujorkas "Islanders", kas piedzīvoja jau piekto neveiksmi pēc kārtas.

Balcers uzvarētāju rindās laukumā pavadīja 13 minūtes un 34 sekundes, teju divas no tām spēlējot skaitliskajā vairākumā. Uzbrucējs izdarīja vienu metienu pa vārtiem, reizi pazaudēja ripu un maču noslēdza ar negatīvu lietderību -1.

Liepājniekam šosezon 12 mačos izdevies gūt vienus vārtus un atdot divas rezultatīvas piespēles.