foto: LETA
Atem produktīvs mačs uzvarā pirmajā FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfināla spēlē
Artis Ate
Basketbols
2020. gada 4. marts, 22:10

Atem produktīvs mačs uzvarā pirmajā FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfināla spēlē

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Artis Ate trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa ceturtdaļfināla sērijas pirmajā mačā Rumānijas pilsētā Klužā-Napokā guva septiņus punktus un sakrāja labāko +/- rādītāju komandā, sekmējot mājinieku minimālu uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" savā laukumā ar 83:82 (25:25, 23:14, 17:19, 18:24) pieveica Baireitas "Medi" no Vācijas.

Ate 21 minūtē un vienā sekundē guva septiņus punktus, realizējot divus no diviem divpunktu un vienu no trim trīspunktu metieniem. Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārķerta bumbas, trīs personiskās piezīmes, efektivitātes koeficients deviņi un labākais komandā +/- rādītājs 13.

Rezultatīvākais mājiniekiem ar 19 punktiem bija Derils Pīks juniors, bet viesiem tikpat punktus guva Bastians Dorets.

Zaudējumu pirmajā cīņā piedzīvoja abu Latvijas basketbola treneru pārstāvētās komandas.

Ainara Bagatska vadītā "Kyiv" savā laukumā ar 71:89 (21:20, 19:28, 20:19, 11:22) piekāpās Turcijas klubam Karšijakas "Pinar".

Mājiniekiem 16 punktus guva Bohdans Bļižņuks, bet viesiem pa 16 punktiem sakrāja uzreiz trīs basketbolisti - Džordans Morgans, Brendons Trīčs un Amats M'Bajē.

Vēl vienā cīņā Minskas "Cmoki" ar Edmundu Valeiko treneru korpusā viesos ar 66:79 (23:14, 12:23, 13:15, 18:27) atzina Dānijas kluba Orhūsas "Bakken Bears" pārākumu.

Baltkrievijas kluba labā Robs Lovrijs guva 17 punktus, astoņas reizes rezultatīvi piespēlēja un piecreiz izcīnīja atlēkušo bumbu. Mājiniekiem 14 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles Raienam Evensam.

Jau ziņots, ka "Ventspils" pirmajā spēlē Stambulā piekāpās "Bahčešehir College" ar 77:78 (22:15, 24:21, 16:22, 15:20).

Jānis Kaufmanis guva 18 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, Timotijs Neokartess Šortss guva 16 punktus un sakrāja deviņas rezultatīvas piespēles, Klāvs Čavars sakrāja 12 punktus un sešas atlēkušās bumbas, bet Raienam Luteram deviņi punkti un septiņas bumbas zem groziem.

Mājinieku rindās Kamerons Klārks guva 24 punktus un sakrāja septiņas atlēkušās bumbas, bet Roberts Goldens guva 20 punktus, sakrāja deviņas rezultatīvas piespēles un astoņas atlēkušās bumbas, kā arī sešas kļūdas. "Double-double" - pa 15 punktiem un atlēkušajām bumbām - sakrāja Mangoks Matiangs, bet deviņi punkti un sešas atlēkušās bumbas Džamalam Džonsam.

Uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā. Atbildes mači notiks 11.martā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ventspilnieki uzvarēja gan pirmajā, gan otrajā grupu turnīrā, vienīgo zaudējumu piedzīvojot otrajā grupu turnīrā mājās pret Ainara Bagatska vadīto "Kyiv" - 78:81.

Iepriekšējās trīs sezonas "Ventspils" komanda spēlēja FIBA Čempionu līgā, bet šogad nepārvarēja Eiropas trešā spēcīgākā klubu turnīra kvalifikāciju.

Šobrīd komandas sastāvu veido Māris Gulbis, Mārcis Vītols, Artūrs Grīnbergs, Kristaps Ķilps, Dāvids Vīksne, Jānis Bērziņš, Ronalds Zaķis, Jānis Kaufmanis, Klāvs Čavars, kā arī amerikāņu basketbolisti Vess Vašpuns, Raiens Luters un Timotijs Neokartess Šortss.

Komandu vada galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, bet viņam asistē Gints Fogels un Gatis Melderis, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Edgars Seredjuks.