foto: EPA/Scanpix
Timma Kauņā zaudējumā pret "Žalgiri" gūst 20 punktus
Jānis Timma laukumā pavadīja nepilnas 39 minūtes, kuru laikā guva 20 punktus.
Basketbols
2020. gada 3. marts, 22:07

Timma Kauņā zaudējumā pret "Žalgiri" gūst 20 punktus

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Jānis Timma otrdien guva 20 punktus ULEB Eirolīgas 27.kārtas spēlē, taču viņa un Daira Bertāna pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" komanda bija spiesta atzīt Kauņas basketbolistu pārākumu.

"Himki" izbraukumā ar rezultātu 85:96 (15:29, 19:21, 24:14, 27:32) piekāpās Kauņas "Zalgiris".

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 38 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no sešiem divpunktu metieniem un četrus no sešiem tālmetieniem, bet grozā netrāpīja abus soda metienus. Viņš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, četrreiz rezultatīvi piespēlēja, pa divām reizēm pārtvēra bumbu un kļūdījās, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un tika pie 23 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija otrs labākais rādītājs komandā.

Tikmēr Bertāns spēlēja vien četras minūtes un deviņas sekundes, garām grozam raidot savu vienīgo "trejaci". Viņa kontā arī kļūda, piezīme un efektivitātes koeficients mīnus trīs.

"Himki" komandā ar 24 punktiem izcēlās Aleksejs Šveds, kurš arī piecreiz kļūdījās, bet augstākais lietderības koeficients komandā 25 bija Jūnasam Jerebko, kurš sakrāja "double-double" - 17 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

Kauņas komandā 23 punkti, piecas atlēkušās bumbas un septiņas izprovocētas piezīmes Zekam Lidejam.

Tikmēr Maskavas CSKA komanda savā laukumā ar 86:78 (23:21, 23:22, 20:15, 20:20) apspēlēja  Sanktpēterburgas "Zeņit".

Jānis Strēlnieks uzvarētāju rindās spēlēja 21 minūti un 15 sekundes, gūstot astoņus punktus. Viņš grozā raidīja divus no pieciem "trejačiem", kā arī abus soda metienus, bet garām grozam lidoja vienīgais divpunktu metiens. Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divas kļūdas, trīs piezīmes un četri izprovocēti pārkāpumi, kā arī efektivitātes koeficients 11.

Rezultatīvākais mājiniekiem ar 27 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Maiks Džeimss, bet viesiem ar 28 punktiem atbildēja Ostins Holinss.

Turnīra līderpozīcijā ar 23 uzvarām 26 spēlēs ir Stambulas "Anadolu Efes" komanda, kurai ar 20 panākumiem seko Madrides "Real" un "Barcelona". Piektajā vietā ar 18 uzvarām 27 spēlēs ir Maskavas CSKA, Maskavas apgabala "Himki" ar 12 uzvarām un 15 zaudējumiem dala desmito vietu ar "Žalgiris", bet Vilērbānas ASVEL ar deviņiem panākumiem un 17 neveiksmēm ir 16.pozīcijā 18 vienību konkurencē.

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

Madrides "Real" ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.