foto: AP/Scanpix
Porziņģim ļoti produktīvs sniegums "Mavericks" uzvarā; Bertānam neveiksme
Piecas rezultatīvas piespēles ir atkārtots Kristapa Porziņģa karjeras rekords šajā rādītājā.
Basketbols
2020. gada 22. februāris, 08:23

Porziņģim ļoti produktīvs sniegums "Mavericks" uzvarā; Bertānam neveiksme

Jauns.lv / LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis piektdien guva 24 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru. "Wizards" ar 20 uzvarām 54 spēlēs ieņem devīto vietu Austrumu konferencē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mavericks" viesos ar rezultātu 122:106 (34:18, 30:34, 27:32, 31:22) pārspēja Orlando "Magic".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 33 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no septiņiem divpunktu metieniem, četrus no deviņiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, veica piecas rezultatīvas piespēles, bloķēja piecus metienus, pieļāva divas kļūdas un trīs reizes pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par 15 punktiem vairāk nekā ielaida.

Porziņģis kļuva par pirmo basketbolistu NBA vēsturē, kuram vienas spēles laikā izdevies izcelties ar 24 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm, tikpat bloķētiem metieniem, tostarp iemetot četrus "trejačus". Savukārt, ja neņem vērā iemesto trīspunktu metienu skaitu, viņš kļuva tikai par otro "Mavericks" basketbolistu, kuram izdevies iekrāt šādu statistiku. Iepriekš to iespējis vienīgi leģendārais Dirks Novickis.

"Mavericks" komandā rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Luka Dončičs, kurš arī izcīnīja 10 bumbas zem groziem un veica astoņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Porziņģis un Dončičs kļuva tikai par trešo tandēmu NBA, kurā abiem vismaz divas spēles pēc kārtas izdevies gūt 20 punktus, izcīnīt desmit atlēkušās bumbas un piecas reizes rezultatīvi piespēlēt.

"Magic" vienībā 28 punktus guva Evans Furnjē.

"Mavericks" ar 34 uzvarām 56 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu konferencē.

Tikmēr cits latviešu basketbolists Dāvis Bertāns uva 10 punktus spēlē, kurā viņa Vašingtonas "Wizards" komanda cieta zaudējumu. Otrs šīs komandas latviešu dalībnieks Anžejs Pasečņiks šoreiz nespēlēja.

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 108:113 (41:32, 25:29, 21:20, 21:32) zaudēja Klīvlendas "Cavaliers".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un trīs sekundes, kuru laikā realizēja divus no septiņiem tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu, un divas reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par astoņiem punktiem mazāk nekā ielaida.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Bredlijs Bīls, kurš arī izcīnīja trīs bumbas zem groziem un veica vienu rezultatīvu piespēli. Visvairāk atlēkušo bumbu zem groziem savā komandā izcīnīja tieši Bertāns.

"Cavaliers" vienībā 25 punktus guva Kolins Sekstons.