foto: EPA/Scanpix
VIDEO: norvēģu futbola brīnumbērna ātrums pārsteidz pasauli
Jaunā futbola superzvaigzne 19 gadus vecais Ērlings Brauts-Holanns.
Futbols
2020. gada 19. februāris, 14:39

VIDEO: norvēģu futbola brīnumbērna ātrums pārsteidz pasauli

Jauns.lv

Vakar UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā Dortmundes "Borussia" savā laukumā ar 2:1 pārspēja Parīzes "Saint Germain". Uzvarētājiem ar diviem precīziem sitieniem izcēlās 19 gadus vecais norvēģu futbolists Ērlings Brauts-Holanns, tomēr kāda cita epizode futbola pasauli pārsteidza vēl vairāk nekā gūtie vārti.

194 centimetrus garais uzbrucējs spēles laikā esot teju pārspējis pasaules rekordu 60 metru sprintā. Speciālisti aprēķinājuši, ka viņš spēles laikā, dodoties pretuzbrukumā 60 metrus veicis 6,64 sekundēs, bet pasaules rekords uz skrejceļa, ar naglenēm kājās ir tikai 0,3 sekunndes ātrāk - 6,34 sekundes.

Ērlinga Brauta-Holanna neticamais sprints gan netika atalgots, jo viņa komandas biedrs un vienaudzis anglis Džeidens Sančo nolēma pats sist pa vārtiem.

Sančo ievērojami paspīdēja citā epizodē, kad eleganti apspēlēja Itālijas izlases pussargu Marko Verati.

Līdsā Anglijā dzimušais Holanns dažas dienas pirms janvāra transfēra no "Salzburg" pārcēlās uz Dortmundes "Borussia", atsakot vairākiem Eiropas futbola superklubiem. "Borussia" par jauno talantu samaksāja nieka 20 miljonus eiro. Viņš Vācijas bundeslīgā debitēja 18. janvārī, dodoties laukumā uz maiņu, viņš pamanījās gūt trīs vārtus. Janvāra mēnesī viņš "Borussia" kreklā laukumā pabīja vien 59 minūtēs, kurās guva piecus vārtus un ar to pietika, lai viņš tiktu atzīts par mēneša labāko spēlētāju. Pirmajos piecos mačos bundeslīgā Holanns pamanījās gūt astoņus vārtus, bet savā UEFA Čempionu līgas debijas mačā Vācijas kluba rindās divus.

19 gadus vecais Brauts-Holanns šosezon Čempionu līgā guvis desmit vārtus, astoņus no tiem "Salzburg" sastāvā, un turnīra labāko "bombardieru" sarakstā panācis Robertu Levandovski.

Pats Ērlings Brauts-Holanns pārāk daudz nedomā par savu sitienu, bet vienkārši cenšas izbaudīt spēli, pēc uzvaras UEFA Čempionu līgas mačā pauda norvēģis.  "Saprotu, ka man vēl ir daudz lietu, kas jāuzlabo, bet šajā spēlē viss izdevās. Mums vēl ir daudz darba jāpaveic, lai šajā turnīrā dotos tālāk," pēc mača sarunā ar žurnālistiem teica Brauts-Holanns.

Norvēģis uzskata, ka viņa rezultativitātes pamatā ir vienkāršu epizožu nesarežģīšana. "Pārāk daudz nedomāju par savu sitienu, vienkārši tveru mirkli. Mēs, futbolisti, dzīvojam šādām spēlēm. Tagad redzēsim, kas mūs sagaida Parīzē," uzsvēra futbolists.

"Ērlings izbauda mirkli un spēlē ar lielu degsmi," pauda "Borussia" kluba vadītājs Hanss Joahims Vacke. "Viņš ir īsta vārtu mašīna, protams, ka esam laimīgi par viņu."