foto: LBS
Uzņēmums "Knauf" kļūst par vīriešu basketbola izlases atbalstītāju
Basketbols
2020. gada 17. februāris, 11:26

Uzņēmums "Knauf" kļūst par vīriešu basketbola izlases atbalstītāju

Jauns.lv / LETA

Būvmateriālu ražotājs "Knauf" oficiāli kļuvis par Latvijas vīriešu basketbola izlases atbalstītāju, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība gatavojas svarīgajām Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlēm ar Bosnijas un Hercegovinas (piektdien) un Bulgārijas (pirmdien) izlasēm.

Svarīgo cīņu priekšvakarā piektdien, 14.februārī, LBS prezidents Raimonds Vējonis un SIA "Knauf" parakstīja sadarbības līgumu.

Gandarījumu par parakstīto vienošanos neslēpa nesen amatā ievēlētais Vējonis.

"Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība jau pēc dažām dienām spers pirmos soļus ceļā uz nākamo lielo mērķi - Eiropas čempionāta finālturnīru. Lai komanda varētu kvalitatīvi sagatavoties un veiksmīgi startēt atbildīgajās sacensībās, viens no LBS pamatuzdevumiem ir sadarbība ar atbalstītājiem, kas novērtē mūsu komandas lielo potenciālu. Efektīva sadarbība ar uzņēmumiem atbalsta jomā samazina atkarību no valsts dotācijām un sponsoru ziedojumiem. Ceru, ka sadarbība ar SIA "Knauf" palīdzēs sasniegt mūsu pirmo kopīgo mērķi - kvalificēties Eiropas čempionātam," uzsvēra Vējonis.

Tikmēr "Knauf" direktors Arnis Ivanovs uzsvēra, ka sadarbība panākta, uzņēmums jau ilgāku laiku sekojis līdzi valstsvienības panākumiem.

"Tāpat kā māju nevar uzcelt vienā dienā, arī lai kļūtu par izcilu basketbolistu, ir jātrenējas gadiem. Mēs, "Knauf", ar lielu interesi vienmēr sekojam līdzi mūsu basketbolistu panākumiem, tāpēc šobrīd esam priecīgi paziņot, ka esam ieņēmuši vīriešu basketbola izlases atbalstītāja lomu," teica Ivanovs. "Vīru mērķi uzstādīti īpaši augsti, tādēļ ceram, ka kopā ar līdzjutējiem spēsim nodrošināt uzvarām nepieciešamo enerģiju. Vēlam mūsējiem cīņassparu, neatlaidību un, protams, veiksmi - tad neizpaliks arī uzvaras!"

"Knauf" ir starptautiski atzīts, inovatīvs būvmateriālu un būvniecības sistēmu ražotājs un viens no tirgus līderiem sausās būves materiālu ražošanā. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir ģipškartona, ģipša šķiedras, cementa un akustisko plākšņu, sauso ģipša un kaļķa-cementa maisījumu, kā arī fasādes siltināšanas materiālu ražošana, vienlaikus atbalsot ilgtspējīgu būvniecību.

Pagājušajā nedēļā LBS arī paziņoja tos 15 spēlētājus, kuri cīnīsies par kvalifikācijas turnīra mačos. Latvijas izlases paplašinātais kandidātu saraksts dalībai 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

Jānis Blūms, Artūrs Kurucs (abi - "VEF Rīga"), Aigars Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Mārcis Vītols ("Ventspils"), Rinalds Sirsniņš ("Ogre"), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija), Artis Ate (Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", Rumānija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Žanis Peiners (Belgradas "Partizan NIS", Serbija), Māris Gulbis, Klāvs Čavars (abi - "Ventspils"), Ojārs Siliņš (Brešas "Germani Basket", Itālija), Artjoms Butjankovs (Jaroslavļas "Burevestnik", Krievija), Mareks Mejeris (Parmas "Perma", Krievija), Mārtiņš Meiers (Podgoricas "Budučnost VOLI", Melnkalne).