foto: LETA
Bendika ar devīto vietu iedzīšanā sasniedz karjeras rekordu pasaules čempionātos
Biatloniste Baiba Bendika
Citi sporta veidi
2020. gada 16. februāris, 14:46

Bendika ar devīto vietu iedzīšanā sasniedz karjeras rekordu pasaules čempionātos

Jauns.lv / LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika svētdien Itālijā izcīnīja devīto vietu pasaules čempionāta desmit kilometru iedzīšanas sacensībās, vēlreiz uzlabojot karjeras rekordu planētas meistarsacīkstēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iepriekšējais rekords pasaules čempionātos Bendikai bija piektdien izcīnītā 12.vieta 7,5 kilometru sprintā.

Par pasaules čempioni tika kronēta itāliete Doroteja Vīrere, kura noslēpoja vienu soda apli, finišēdama pēc 29 minūtēm un 22,0 sekundēm. Vicečempione Denīze Hermana no Vācijas viņai zaudēja 9,5 sekundes, bet sprintā uzvarējusī norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna bija 13,8 sekundes lēnāka. Hermana un Ulsbū-Reiselanna neaizvēra pa trim mērķiem.

Bendika ar diviem soda apļiem uzvarētājai zaudēja vienu minūti un 3,2 sekundes, kas deva devīto vietu. Trasē viņai bija 30. ātrākais solis.

Bendika iedzīšanu sāka 47 sekundes aiz Ulsbū-Reiselannas, bet pirmais sešinieks bija desmit sekunžu attālumā. Pirmajā šaušanā guļus cēsniece netrāpīja pēdējos divos mērķos un pēc ugunslīnijas bija 29.vietā, līderei Sūzanai Danklī no ASV zaudējot vienu minūti un 20 sekundes.

Pēc otrās šaušanas par līderi kļuva Vīrere, bet Bendika šāva nekļūdīgi, atguva piecas vietas un vadošās sportistes pārsvaru samazināja par trim sekundēm. Pirmajā šaušanā stāvus Vīrere un Ulsbū-Reiselanna nekļūdījās, abām trasē atgriežoties līdzās nepilnas 40 sekundes priekšā sāncensēm. Bendika vēlreiz šāva nekļūdīgi un pakāpās uz 13.vietu, līderes bija minūtes un 25 sekunžu attālumā, bet līdz pirmajam desmitniekam bija nepilnas 15 sekundes.

Zelta medaļas liktenis izšķīrās pēdējā ugunslīnijā. Vīrerei bija jāslēpo viens soda aplis, bet Ulsbū-Reiselannai - divi, tādējādi itāliete nodrošināja uzvaru. 

Bendika vēlreiz aizvēra visus mērķus un bija desmitā, Vīrerei zaudējot vairāk kā minūti, bet pirmajam sešiniekam - desmit sekundes. Līdz finišam viņa pakāpās par vēl vienu pozīciju.

Bendika līdz šim iedzīšanas disciplīnā pasaules meistarsacīkstēs bija startējusi vien divreiz. 2017.gadā Austrijas trasē Hohfilcenē viņa ieņēma 27.vietu, bet pagājušogad Zviedrijā, Estešundas trasē, pakāpās par četrām vietām augstāk.

Pasaules čempionātā biatlonistes cīnās par punktiem arī Pasaules kausa ieskaitē. Kopvērtējumā līdere ar 605 punktiem ir Vīrere, otro vietu ar 545 punktiem ieņem svētdien 20.vietu guvusī norvēģiete Tirila Ekhofa, bet trešā ar 522 punktiem ir zviedriete Hanna Ēberja, kura šodien palika aiz goda pjedestāla. Bendika iekrājusi 150 punktus, kas dod 35.vietu.

Iedzīšanā pirmā ar 201 punktu ir Ekhofa, bet aiz viņas ar 156 punktiem ir tautiete Ingrīda Lanmarka Tandrevolla un Vīrere. Bendika ar 74 punktiem ierindojas 16.vietā.

Šogad Latvijas biatlona izlasi pasaules čempionātā pārstāv Andrejs Rastorgujevs, Edgars Mise, Aleksandrs Patrijuks, Roberts Slotiņš, Baiba Bendika, Julija Matvijenko, Ieva Pūce un Sanita Buliņa.

Līdzi devušies treneri Māris Čakars, Ilmārs Bricis un Pērs Ūlavs Treteruds, fizioterapeits Arnis Noveičuks un servisa personāls - Reinis Korsunovs un Oļegs Pidhačnijs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pēc pasaules čempionāta notiks vēl trīs Pasaules kausa posmi Nove Mesto (Čehija), Kontiolahti (somija) un Holmenkollenē (Norvēģija), kur no 16. līdz 22.martam noslēgsies Pasaules kausa sezona.