foto: ITAR-TASS/Scanpix
Par KHL jauno prezidentu ieceļ Krievijas hokeja leģendu Morozovu
Aleksejs Morozovs savā KHL karjerā aizvadīja spožas sezonas Kazaņas "Ak Bars" klubā.
Hokejs
2020. gada 14. februāris, 12:56

Par KHL jauno prezidentu ieceļ Krievijas hokeja leģendu Morozovu

Jauns.lv / LETA

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jauno prezidentu piektdien kļuvis Aleksejs Morozovs, lēmusi līgas valde.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdzšinējais KHL prezidents Dimitrijs Čerņišenko savu līdzšinējo amatu bija spiests atstāt 21.janvārī, jo tika iecelts par Krievijas premjerministra padomnieku.

Morozovs pagaidām arī turpinās darbu Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), kur viņš ieņem viceprezidenta amatu.

"Šodien mēs varam apstiprināt, ka ir notikušas izmaiņas KHL vadībā," teica viens no valdes locekļiem Genādijs Timčenko. "Jums visiem noteikti ir zināms, ka līdzšinējais prezidents savu darbu turpinās Krievijas valdībā, taču es nešaubos, ka mēs sazināsimies gana bieži, lai pārspriestu valsts sporta aktualitātes."

"Vēlos pateikties Dimitrijam par ieguldīto darbu, jo viņa paspārnē līga ir sasniegusi jaunus apvāršņus, uzlabojot savu attīstības stratēģiju."

Morozovs par KHL jaunu prezidentu tika ievēlēts vienbalsīgi atklātā balsojumā. Viņš spēlētāja karjeras laikā izcīnījis olimpisko sudrabu, divreiz kronēts par pasaules čempionu, kā arī virs galvas divreiz cēlis Gagarina kausu.

Iepriekš tika mēļots, ka par jauno KHL prezidentu varētu kļūt līdzšinējais Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) vadītājs Renē Fāzels, kurš no šīs organizācijas atvadīsies maijā, kad gaidāms IIHF kongress, kurā norisināsies arī prezidenta vēlēšanas. Fāzels jau iepriekš pavēstīja, ka neplāno kandidēt uz vēl vienu termiņu.

Jaunais KHL prezidents karjeras laikā spēlējis arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Pitsburgas "Penguins". Profesionāļa gaitas viņš noslēdza 2014.gadā.

2015.gada 11.jūnijā Morozovs tika iecelts par MHL rīkotājdirektoru, bet sešas nedēļas vēlāk viņu iekļāva KHL valdē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās