foto: AP/Scanpix
Lebrons Džeimss ir 44 ASV olimpiskās basketbola vienības kandidātu vidū
Lebrons Džeimss ir trīskārtējs olimpiskais medaļnieks.
Basketbols
2020. gada 11. februāris, 00:08

Lebrons Džeimss ir 44 ASV olimpiskās basketbola vienības kandidātu vidū

Jauns.lv / LETA

ASV basketbola federācija pirmdien paziņoja izlases 44 kandidātu sarakstu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzni Losandželosas "Lakers" spēlētāju Lebronu Džeimsu priekšgalā.

Kandidātu vidū ir gan trīskārtējais olimpiskais medaļnieks Džeimss, gan deviņi zelta medaļas ieguvēji Riodežaneiro spēlēs 2016.gadā, gan septiņi Londonas spēļu uzvarētāji 2012.gadā, kā arī visi 12 2019.gada pasaules čempionāta dalībnieki.

Kandidātu sarakstā ietilpst pa pieciem "Lakers" (Entonijs Deiviss, Dvaits Hovards, Lebrons Džeimss, Kails Kuzma un Džaveils Makgī) un Bostonas "Celtics" (Džeilens Brauns, Gordons Heivords, Markuss Smārts, Džeisons Teitums un Kemba Volkers) basketbolistiem.

Trīs sportisti kandidātu sarakstā ir no Sanantonio "Spurs" (Lamarkuss Oldridžs, Demārs Derouzens un Deriks Vaits), Indiānas "Pacers" (Malkolms Brogdons, Viktors Oladipo un Mailss Tērners), Goldensteitas "Warriors" (Stefens Karijs, Dreimonds Grīns un Klejs Tompsons), Bruklinas "Nets" (Kevins Durants, Džo Heriss un Kairijs Īrvings) un Losandželosas "Clippers" (Pols Džordžs, Montrezels Herels un Kavai Lenards).

Pa diviem sportistiem pārstāvēta Maiami "Heat" ar Bamu Adebajo un Džimiju Batleru, Jūtas "Jazz" ar Maiku Konliju un Donovanu Mičelu, Klīvlendas "Cavaliers" ar Andrē Dramondu un Kevinu Lovu, Hjūstonas "Rockets" ar Džeimsu Hārdenu un Raselu Vestbruku un Milvoki "Bucks" ar Brūku Lopesu un Krisu Midltonu.

Savukārt pa vienam pārstāvim potenciālo olimpiešu sarakstā ir Sakramento "Kings" (Herisons Bārnss), Vašingtonas "Wizards" (Bredlijs Bīls), Fīniksas "Suns" (DevinS Bukers), Filadelfijas "76ers" (Tobiass Heriss), Ņūorleānas "Pelicans" (Brndons Ingrems), Portlendas "Trail Blazers" (Damjans Lilards), Toronto "Raptors" (Kails Laurijs), Oklahomasitijas "Thunder" (Kriss Pols) un Denveras "Nuggets" (Meisons Plamlī).

Komandas galvenais treneris būs Sanantonio "Spurs" vadītājs Gregs Popovičs, kuram palīdz Stīvs Kers (Goldensteitas "Warriors"), Loids Pīrss (Atlantas "Hawks") un Džejs Raits (Villanovas Universitāte).

29 no kandidātiem jelkad ir pārstāvējuši ASV izlasi olimpiskajās spēlēs vai pasaules meistarsacīkstēs, kopā izcīnot 31 olimpisko spēļu vai pasaules čempionātu zelta medaļu un četras bronzas medaļas.

Kandidātu sarakstu apstiprināja ASV basketbola federācijas valde. Oficiālais 12 komandas dalībnieku saraksts tiks apstiprināts vēlāk.