foto: Zumapress/Scanpix
Trīs NBA zvaigznes pārceļas uz jaunām komandām; izmaiņas arī Bertāna un Pasečņika komandā
Šīs sezonas NBA labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām Andrē Dramonds.
Basketbols
2020. gada 7. februāris, 00:39

Trīs NBA zvaigznes pārceļas uz jaunām komandām; izmaiņas arī Bertāna un Pasečņika komandā

Jauns.lv / LETA

Pēdējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) maiņu dienā Goldensteitas "Warriors" un Minesotas "Timberwolves" veikušas darījumu, kurā D'Andželo Rasels pārceļas uz Minesotu, bet Endrjū Viginss ceļo pretējā virzienā, savā "Twitter" kontā paziņoja ESPN apskatnieks Adrians Vojnarovskis.

Sezonā, kurā "Warriors" labākajā gadījumā var izkļūt no pēdējās vietas līgā, klubs nolēmis veikt maiņas darījumu ar "Timberwolves".

Ceturtdien klubs uz Minesotu aizsūtīja Raselu, Džeikobu Evansu un Omari Spelmanu, pretī saņemot Viginsu, aizsargātu NBA 2021.gada drafta pirmās kārtas izvēli un NBA drafta 2022.gada otrās kārtas izvēli.

Abās aizsargu pozīcijās spēlējošais Rasels šosezon 33 mačos vidēji mačā ir guvis 23,6 punktus, 6,2 reizes rezultatīvi piespēlējis un izcīnījis 3,7 atlēkušās bumbas.

Evanss, kurš var spēlēt gan aizsarga, gan uzbrucēja postenī, šosezon laukumā devies 27 mačos, kuros spēlē vidēji guvis 4,7 punktus, izcīnījis 1,5 atlēkušās bumbas un 1,1 reizi rezultatīvi piespēlējis.

Uzbrucējs Spelmans 49 mačos "Warriors" rindās šosezon izcēlies ar vidēji 7,6 punktiem spēlē, kā arī 4,5 atlēkušajām bumbām.

Pretī saņemtais Viginss "Timberwolves" rindās 42 spēlēs šosezon guvis vidēji 22,4 punktus spēlē, izcīnījis 5,2 bumbas zem groziem un 3,7 reizes rezultatīvi piespēlējis, kā arī 0,9 reizes bloķējis pretinieku metienus.

Tikmēr Detroitas klubs "Pistons" un Klīvlendas "Cavaliers" aizmainīja līgas labāko cīnītāju par atlēkušajām bumbām, jo līguma turpināšana vasarā ir spēlētāja opcija un klubs rēķinās ar to, ka basketbolists gribētu kļūt par brīvo aģentu.

Tāpēc kompensācija par divkārtējo "Visu zvaigžņu" spēles dalībnieku un trīskārtējo līgas labāko cīnītāju par atlēkušajām bumbām pēdējos četros gados nav liela - Džons Hensons, Brendons Naits un zemākā Goldensteitas "Warriors" vai "Cavaliers" 2023. gada NBA drafta izvēle.

"Ja ir kāda lieta, ko esmu iemācījies NBA, tad te nav draugu vai lojalitātes," pēc maiņas darījuma savā "Twitter" kontā uzrakstīja Dramonds. "Esmu atdevis savu sirdi un dvēseli "Pistons". Es mīlu Tevi, Detroita."

26 gadus vecais Dramonds ar vidēji spēlē gūtiem 17,8 punktiem aizvada savu labāko sezonu punktu gūšanā, kā arī vāc 15,8 atlēkušās bumbas mačā.

Dramondu ar devīto numuru klubs izvēlējās 2012. gada draftā.

"Pistons" tāpat paziņoja par atteikšanos no aizsarga Tima Freizera.

Savukārt Vašingtonas "Wizards", kuru pārstāv Dāvis Bertāns un Anžejs Pasečņiks, ceturtdien iesaistījās trīs komandu maiņas darījumā, kā rezultātā ASV galvaspilsētu pameta viens no līderiem Aizeja Tomass.

Darījumā bez "Wizards" bija iesaistītas arī Losandželosas "Clippers" un Ņujorkas "Knicks".

"Clippers" no šī darījuma ieguva "Knicks" spēlētāju Markusu Morisu un Tomasu. Tā rezultātā komandu pameta Mo Harkless un šī gada drafta pirmās kārtas izvēle. Tāpat Losandželosas komandai nācās šķirties no tiesībām uz 2021.gada pirmās un otrās kārtas drafta izvēlēm. Tāpat komandu pameta Džeroms Robinsons, kurš devās uz "Wizards".

Tomass, kurš divas reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē, kļūs par brīvo aģentu, jo "Clippers" paziņojuši, ka nevienosies ar viņu. Viņš šosezon vidēji spēlē guvis 12,2 punktus, atdevis 3,7 rezultatīvas piespēles, bet tālmetienus basketbolists izpildījis ar 41,3% precizitāti.

Tikmēr Moriss šosezon aizvada vienu no savām labākajām sezonām, vidēji spēlē gūdams 19,6 punktus. Viņš ar "Knicks" jau parakstījis viena gada līgumu.