Bijušais "ASK/Rīga" treneris Kairis pārņem "Avtodor" stūri
foto: BNS Foto/Scanpix
Lietuviešu basketbola treneris Donalds Kairis.
Basketbols

Bijušais "ASK/Rīga" treneris Kairis pārņem "Avtodor" stūri

Jauns.lv / LETA

Savulaik Latvijā strādājušais lietuviešu basketbola treneris Donalds Kairis pārņēmis Vienotās līgas komandas Saratovas "Avtodor" stūri.

Bijušais "ASK/Rīga" treneris Kairis pārņem "Avtodo...

Līgums ar 42 gadus veco lietuvieti noslēgts līdz 2020./2021.gada sezonas beigām. Viņam asistēts grieķis Georgs Dedass.

Iepriekšējos divus gadus Kairis vadīja Igaunijas klubu Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet šīs sezonas pirmajā pusē strādāja par Ķēstuta Kemzūras palīgu Pirejas "Olympiakos" komandā.

2008./2009.gada sezonas otrajā pusē Kairis vadīja Latvijas komandu ASK/"Rīga". Pēc tam viņš stūrēja Krievijas klubu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", Ukrainas vienību Kamjanskes (pirms tam Dņeprodzeržinskas) "Dņepr-Azot", Baltkrievijas komandu Minskas "Cmoki" un Slupskas "Energa Czarni" no Polijas.

Savas karjeras laikā Kairis strādājis arī tādās komandās kā Misūri universitātes vienība, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Sanantonio "Spurs", kurā pildīja skauta funkcijas, Maskavas apgabala "Himki", Viļņas "Lietuvos rytas", Lietuvas otrās spēcīgākās divīzijas klubs "Šilute", kā arī Maskavas CSKA.

2004.gadā Kairis bija Lietuvas studentu basketbola izlases menedžeris, kā arī savulaik četrus gadus strādāja par Ramūna Butauta palīgu Lietuvas vīriešu basketbola valstsvienībā.

Kairis iepriekšējos divus gadus kļuva par Igaunijas čempionu un tika atzīts par šīs valsts labāko treneri. Viņa amatu "Kalev"/"Cramo" komandā pārņēma Roberts Štelmahers.