1dienas
19stundas
32minūtes
59sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Latviešu māksliniekam uztic visas pasaules priekšā godināt Kobi Braientu
foto: Instagram @lakshepassion
Šo Vladislava Lakšes darbu ar "patīk" atzīmējuši desmitiem tūkstoši "Instagram" lietotāju.
Sporta zvaigznes

Latviešu māksliniekam uztic visas pasaules priekšā godināt Kobi Braientu

Jauns.lv / LETA

Latviešu mākslinieks Vladislavs Lakše pēdējos mēnešos izpelnījies milzu atzinību Ziemeļamerikā, turklāt nu viņam uzticēts godināt traģiski bojāgājušo Kobi Braientu vienā no pasaules nozīmīgākajiem basketbola notikumiem.

Latviešu māksliniekam uztic visas pasaules priekšā...

Latvijā sporta aprindās iecienītais mākslinieks Vladislavs Lakše savulaik pats spēlējis basketbolu un tieši šī sporta veida un tā zvaigžņu attēlošana ļāvusi rīdziniekam iegūt pasaules atpazīstamību un pat kļūt par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Toronto "Raptors" pārstāvi.

Kā Lakše pastāstīja Latvijas televīzijas raidījumam "Sporta studija", viņš sociālajā platformā "Instagram" savos darbos mēdz atzīmēt tur attēlotās personas un šādā veidā spējis uzrunāt nesen par NBA čempioniem kļuvušo Toronto "Raptors"  vienību. Ar Vladislavu sazinājās vienīgā Kanādas NBA kluba ģenerālmenedžeris Bobijs Vebsters un piedāvāja darbu. Lakše bez minstināšanās piekritis, piepildot savu bērnības sapni, tiekot pie līguma ar NBA komandu.

Toronto komandas pārstāvjus esot uzrunājis Lakšes mākslas darbu stils, kas pilnībā atbilstot "Raptors" komandas imidžam. Viņa pirmais uzdevums bijis radīt dizainu spēles ieejas biļešu dizainam. Pagājušā gada nogalē viņš noslēdz sadarbības līgumu uz divām sezonām.

Vladislavs atklāj arī to, ka nupat uzsācis sadarbību ar pasaules vadošo sporta apģērbu zīmolu "Nike", kas viņa darbus eksponēs ASV, Krievijā un Francijā.

Latviešu mākslinieka darbu kvalitāti un augsto statusu pierāda fakts, ka viņa darbus publicē Ziemeļamerikas vadošie mediji "NBC Sports", ESPN, "Bleacher Report" un citi.

Tomēr Lakše, iespējams, visaugstāko atzinību ieguvis pavisam nesen, jo viņš ticis pie iespējas savu darbu izrādīt NBA Visu Zvaigžņu spēles nedēļas nogalē, kas 15. un 16. februārī Čikāgā. Lakše ar savu darbu godina Kobes Braienta un viņa meitas Džannas piemiņu. Viņš savā "Instagram" kontā jau publicējis zīmējumu, ko visa pasaule varēs redzēt NBA Visu Zvaigžņu spēles laikā. Šis "Instagram" ieraksts ar Vladislava zīmējumu izpelnījies desmitiem tūkstošu patīk.

Mākslinieks atklāj, ka jutis milzu sarūgtinājumu, izdzirdot par Braienta pāragro nāvi. Izjūtas esot bijušas tādas, ka miris būtu kāds tuvinieks. Lakše esot saņēmis spēkus un sācis zīmēt, kad darbs bijis gatavs, tad esot radies sava veida atvieglojums, jo izdevies izrādīt cieņu izcilajam atlētam.

Vladislavs Lakše savos darbos attēlo dažādus ar basketbolu saistītus cilvēkus. Viņa veikumu atzinīgi novērtējuši tādas zvaigznes kā Šakils O'Nīls, Andrejs Kiriļenko, Dvaits Hovards un daudzi citi.