foto: scanpix
Kobes Braienta pēdējā ziņa, uz kuru atbildi saņemt viņš nepaguva
Kobe Braients (1978-2020).
Sporta zvaigznes
2020. gada 3. februāris, 15:22

Kobes Braienta pēdējā ziņa, uz kuru atbildi saņemt viņš nepaguva

Jauns.lv

Dažas stundas pirms savas nāves 26. janvārī basketbola leģenda Kobe Braients (1978-2020) uzrakstīja ziņu savu bijušā komandas biedra Šakila O'Nīla dēlam.

foto: scanpix
Kobe Braients (1978-2020).

Pirms lidojuma uz "Mamba Sports" akadēmiju, kur Kobe Braients un viņa 13 gadu vecā meita Džanna devās pagājušās svētdienas, 26. janvāra, rītā, viņš sazinājās ar Šarifu O'Nīlu. Visticamāk, tā bija Braienta pēdējā saziņa pirms traģiskās helikoptera avārijas, kad, ietriecoties kalnu grēdā, gāja bojā deviņi cilvēki.

20 gadu vecais Šarifs O'Nīls ir jaunais basketbola talants, leģendārā NBA centra spēlētāja Šakila O'Nīla dēls. Šakils O'Nīls kopā ar Kobi Braientu spēlēja Losandželosas "Lakers" no 1996. līdz 2004. gadam.

foto: ZUMAPRESS.com
Basketbola leģendas Šakila O'Nīla dēls Šarifs O'Nīls.

Svētdien pulksten 8.19 pēc vietējā laika - pusotru stundu pirms savas nāves - Kobe Braients jaunietim nosūtīja ziņu.

"Vai tev viss ir labi?" (you good fam), – pajautāja Braients, lietojot vārdu "fam", kas nozīmē, ka cilvēks viņam ir tik tuvs, it kā būtu ģimenes loceklis.

Šarifs O'Nīls viņam atbildēja pirms pulksten 11.

"Jā! Man tikai vajag laiku, lai saprastu, kas man gaidāms nākotnē. Kā tev?" rakstīja jaunietis. Šī ziņa tā arī palika neizlasīta, jo Kobe Braients tai brīdī jau bija gājis bojā.

foto: AFP/Scanpix
Šakils O'Nīls ar dēlu Šarifu 2017. gadā.

Pēc tam par to Šarifs O'Nīls paziņoja tviterī, ievietojot arī ekrānuzņēmumu no šīs sarakstes. "Tu šorīt ar mani sazinājies... Es tevi mīlēšu mūžam, onkuli," rakstīja traģēdijas satriektais Šarifs.

Kobe Braients un Šakils O'Nīls Losandželosas klubā spēlēja astoņus gadus un trīs reizes izcīnīja NBA čempionu titulu. Abu superzvaigžņu savstarpējās attiecībās ir gājis visādi, taču pēc vairākiem vētrainiem konfliktiem O'Nīls atvainojās Braientam. Viņš to izdarīja pēc tam, kad Kobe viņam deva kādu padomu.

foto: REUTERS/SCANPIX
Šakils O'Nīls un Kobe Braients 2003. gadā.
foto: EPA/Scanpix
Šakils O'Nīls un Kobe Braients 2003. gadā.

2009. gadā viņi abi tika atzīti par NBA Visu zvaigžņu spēles labākajiem spēlētājiem, un Braients ieteica O'Nīlam balvu atdot dēlam. Šakils tā arī izdarīja. Vēlāk viņš atzina - dēls ir neizsakāmi priecājies par to.

foto: AP/Scanpix
Šakils O'Nīls un Kobe Braients 2002. gadā.

Jaunais O'Nīls, kurš ir 206 cm garš, tiek uzskatīts par talantīgu spēlētāju ASV studentu basketbolā. Puisis bija ļoti tuvos draugos ar Kobi Braientu un saglabāja ciešas attiecības līdz viņa mūža pēdējai dienai.

Kobe Braients (1978-2020) uz laukuma un dzīvē

20 gadu spožajā karjerā Kobe Braients Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja ...

gallery icon
108