Sporta zvaigznes
2020. gada 1. februāris, 22:06

Pieredzējušais lidotājs Einars Repše izsaka viedokli, kāpēc notika helikoptera katastrofa, kurā bojā gāja Kobe Braients

Jauns.lv

Kādreizējais premjerministrs un Latvijas Bankas prezidents Einars Repše ir zināms kā dažādu lidaparātu īpašnieks un pilots. Savulaik viņš pats no detaļām salicis kopā helikopteru. Repše raidījumam "Bez tabu" skaidro savu versiju, kāpēc notika traģiskā helikoptera avārija, kurā 41 gada vecumā bojā gāja basketbola leģenda Kobe Braients.

Einars Repše, balstoties uz publiski pieejamo informāciju par negadījuma gaitu, dalījies ar divām versijām, kas, pēc viņa domām, būtu izskaidrojums traģiskajam negadījumam, kas satrieca visu pasauli.

Einars Repše jau pašā sākumā izslēdz variantu par helikoptera tehniskām problēmām, bet drīzāk pieļauj variantu, ka vainojama varētu būt pilota rīcība un, iespējams, armēņu izcelsmes pilota Ara Zobajana pieredzes trūkums, lidojot sliktos laikapstākļos.

Kobe Braients (1978-2020) uz laukuma un dzīvē

20 gadu spožajā karjerā Kobe Braients Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja ...

gallery icon
108

Tāpat Repše sarunā ar "Bez tabu" ieskicē, kādai pēc definīcijas vajadzēja būt pilota rīcībai konkrētajā situācijā, lai nenotiktu baisā traģēdija, kas prasīja deviņu cilvēku dzīvības.

Tāpat "Bez tabu" ielūkojas Latvijas helikopteru satiksmes aizkulisēs un izskaidro, cik lidaparātu Latvijā ir un kādas prasības tiek noteiktas pret gaisa satiksmes dalībniekiem un pilotiem.

Publicētas pirmās bildes no traģiskās helikoptera avārijas, kurā bojā gāja Kobe Braients

Svētdien Losandželosā helikoptera avārijā traģiski gājis bojā leģendārais basketbolists Kobe Braients, ziņo vairāki Ziemeļamerikas mediji. Izcilais basketbolists mūžībā aizgāja 41 ...

gallery icon
13

Vairāk par Eirnara Repšes skatījumu uz helikoptera avāriju Kalifornijā un situāciju gaisa satiksmē Latvijā, skatieties "Bez tabu" sižetā.

Jauns.lv jau vēstija, ka svētdien Kalifornijā helikoptera avārijā traģiski gājis bojā leģendārais basketbolists Kobe Braients un vēl 8 cilvēki. Aviokatastrofā bojā gāja sporta leģendas otra vecākā meita 13 gadus vecā Džanna, lidaparāta pilots Ara Zobajans, Orindžkauntijas koledžas ilggadējais beisbola treneris Džons Altobelli kopā ar sievu Keriju un Džiannas komandas biedreni Alīsu. Tāpat lidaparātā bija Orindžkauntijas privātskolas basketbola trenere Kristīna Mauzere, kura palīdzēja Kobem Braientam trenēt meiteņu basketbola komandu, kā arī Sāra Čestere un viņas meita jaunā basketboliste Peitona.

Lidaparāts bija ceļā uz basketbola sacensībām, kurās bija jāspēlē Džannai, Peitonai un Alīsai, bet Kobe būtu trenējis meitenes.

Džanna tika uzskatīta par ļoti talantīgu basketbolisti. Daudzi ticēja, ka viņai piemīt tēva talants un mērķtiecība. Kobe bija pārliecināts, ka viņa meita, kuras dēļ leģendārais sportists atsāka sekot līdzi basketbolā notiekošajam, kādu dienu spēlēs WNBA. Džiannas mērķis bija iekļūt slavenajā Konektikutas Universitātes komandā "Huskies", kuru trenē izcilais sieviešu basketbola speciālists Džīno Oriemma. Vēlāk Konektikutas Universitāte godināja Džannu piešķirot viņai krekliņu ar otro numuru.