foto: Paula Čurkste/LETA
Basketbola treneri: "Vējoņa solītā uzticēšanās treneriem veicinās līdzatbildību"
Valsts eksprezidents Raimonds Vējonis.
Basketbols
2020. gada 20. janvāris, 13:29

Basketbola treneri: "Vējoņa solītā uzticēšanās treneriem veicinās līdzatbildību"

Jauns.lv

Rīt, 21. janvārī, notiks Latvijas Basketbola savienības (LBS) biedru kārtējā sapulce, kurā jāievēl LBS prezidents un padome nākamajam četru gadu ciklam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saskaņā ar LBS statūtu punktu 5.6.1. ikviens LBS biedrs bija tiesīgs izvirzīt prezidenta amata kandidātu, iesniedzot ģenerālsekretāram rakstveida iesniegumu. Jau vēstīts, ka Basketbola klubs “Ogre” šim amatam ir izvirzījusi Raimondu Vējoni, Latvijas Valsts eksprezidentu.

Vēl uz LBS prezidenta amatu pretendē bijušais Latvijas izlases centra spēlētājs Kaspars Cipruss un bijusī Latvijas sieviešu basketbola izlases dalībniece Anete Jēkabsone-Žogota.

Par LBS prezidenta vēlēšanās gaidāmo rezultātu domā ne tikai basketbola klubi, basketbola profesionāļi un atbalstītāji, bet arī basketbola treneri. Daudzi treneri, to vidū Ainars Bagatskis (bijušais vīriešu valstsvienības galvenais treneris, Latvijas basketbola Gada treneris 2014, 2015), Ainārs Čukste (Latvijas basketbola Gada jaunatnes treneris 2015, 2016, 2019), Guntis Endzels (Latvijas U18 vīriešu izlases galvenais treneris), Agris Galvanovskis (Latvijas U16 vīriešu izlases galvenais treneris), Mārtiņš Kozlovskis (FIBA Treneru skolas absolvents), Aigars Nerips (Latvijas U16 sieviešu izlases galvenais treneris, bijušais sieviešu valstsvienības galvenais treneris), Raivo Otersons (ilggadējs jauniešu treneris), Roberts Štelmahers (vīriešu valstsvienības galvenais treneris, Latvijas basketbola Gada treneris 2016), Jānis Zeltiņš (bijušais vīriešu valstsvienības galvenais treneris, LBS Goda biedrs) un Mārtiņš Zībarts (bijušais sieviešu valstsvienības galvenais treneris, Latvijas basketbola Gada treneris 2017, 2019), pauž atbalstu R. Vējoņa kandidatūrai:

 “Lielā interese par LBS prezidenta vēlēšanām liecina, ka basketbola nākotne interesē spēlētājus, gan sporta skolu un klubu vadītājus, gan līdzjutējus. Tā ir svarīga arī mums, treneriem. Uzskatām, ka mūsu praktiskā darba pieredze Latvijas basketbola aktuālo problēmu izpratnei un risināšanai ir izmantojama daudz aktīvāk, nekā tas darīts līdz šim. Tāpēc LBS prezidenta Raimonda Vējoņa programmā lasāmais solījums LBS valdē iekļaut gan Treneru komisijas, gan Jaunatnes komisijas pārstāvjus ir pareizs solis un palielinās gan valdes kompetenci, gan autoritāti basketbola sabiedrībā, kā arī veicinās treneru līdzatbildību par visiem Latvijas basketbolā notiekošajiem procesiem.

Savukārt Anetes Jēkabsones-Žogotas piedāvātais valdes sastāvs bez basketbola profesionāļiem nav atbalstāms.
Uzskatām, ka interesantas idejas ir atrodamas visu prezidenta amata kandidātu programmās, tāpēc gribētos redzēt, ka pēc vēlēšanām visi trīs pretendenti basketbola interesēs strādā kopā.

Raimonds Vējonis savā programmā sola ieklausīties profesionāļu viedokļos un apvienot spēkus, lai atrastu labākos risinājumus. Tāda pieeja šķiet loģiska, jo Latvijas basketbola progresu nevar nodrošināt pat vistalantīgākais prezidents. To varam panākt tikai mēs, basketbola zālēs katru dienu strādājošie.

Ticam, ka Raimonds Vējonis spēs apvienot basketbola sabiedrību.”

Kurš turpmākos četrus gadu vadīs LBS, būs atkarīgs no LBS biedru balsojuma rītdienas sapulcē.

Ar LBS prezidenta amata kandidātu programmām ikviens interesents var iepazīties LBS mājaslapā www.basket.lv.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās