foto: Sportimage/PA Images
"Liverpool" uzvar Mančestras "United" un palielina pārsvaru kopvērtējumā
Spēles moments.
Futbols
2020. gada 19. janvāris, 23:49

"Liverpool" uzvar Mančestras "United" un palielina pārsvaru kopvērtējumā

Jauns.lv / LETA

Anglijas futbola premjerlīgas līdervienība "Liverpool" svētdien svinēja uzvaru premjerlīgas mačā, palielinot pārsvaru kopvērtējumā.

"Liverpool" savā laukumā divu grandu duelī ar 2:0 (1:0) pārspēja Mančestras "United".

Mājiniekus vadībā izvirzīja Virdžils van Dijks, kurš pēc stūra sitiena uzvarēja "otrajā stāvā" un ar galvu raidīja bumbu vārtos. Pēc 11 minūtēm "Liverpool" vēlreiz ieraidīja bumbu vārtos, taču pēc videotiesneša iesaistīšanas tika konstatēts, ka van Dijks pirms tam pārkāpa noteikumus pret "United" vārtsargu Davidu de Heu.

Mača turpinājumā "Liverpool" izdarīja pamatīgu spiedienu uz viesu vārtiem, bet "United" otrajā puslaikā neizmantoja iespēju izlīdzināt rezultātu, no tuvas distances pāri vārtiem sitot Antonī Marsiālam. Punktu "Liverpool" uzvarai pielika Mohameds Salāhs, kurš kompensācijas laika trešajā minūtē pēc vārtsarga Alisona tālas piespēles devās reidā uz pretinieku cietoksni un panāca 2:0, liekot uzgavilēt "Anfield" tribīnēm.

"Dominējām šajā mačā, jo īpaši pirmajā puslaikā. Enerģija laukumā bija neticama," par  spēli teica "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops.

Pirms tam svētdien Lesteras "City" viesos ar 1:2 (1:0) piekāpās "Burnley". Spēle varēja izvērsties citādi, ja vien otrā puslaika vidū Džeimija Vārdija "pendeli" nebūtu atvairījis Niks Poups, kurš liedza viesiem panākt 2:1.

Tāpat punktus zaudēja iepriekšējo divu sezonu čempione Mančestras "City", kas sestdien mājās cīnījās neizšķirti 2:2 (0:1) ar Londonas "Crystal Palace". Pamatlaika pēdējā desmitminūtē Serhio Agvero ar diviem vārtiem no 0:1 panāca 2:1, taču pēdējā minūtē bumbu savos vārtos ieraidīja Fernandinju.

Neveiksmi cieta arī Londonas "Chelsea", kas viesos ar 0:1 (0:0) atzina Ņūkāslas "United" pārākumu. Uzvaras vārtus kompensācijas laika ceturtajā minūtē guva Īzaks Heidens.

Punktus zaudēja vēl divas Londonas komandas - "Arsenal" mājās cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Šefīldas "United", bet Totenhemas "Hotspur" viesos spēlēja 0:0 (0:0) ar "Watford".

No vadošajām komandām Vulverhemptonas "Wanderers" viesos atspēlēja divu vārtu deficītu un ar 3:2 (0:2) pārspēja "Southampton". Divus vārtus, tajā skaitā uzvaru nesošos, guva Rauls Himeness.

Premjerlīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 64 punktiem 22 spēlēs ir "Liverpool", otrā ar 48 punktiem 23 mačos ir Mančestras "City", bet trešo vietu ar 45 punktiem ieņem Lesteras "City". Tālāk ar 39 punktiem ir Londonas "Chelsea", aiz kuras ar 34 punktiem ir Mančestras "United" un Vulverhemptonas "Wanderers".