foto: REUTERS/SCANPIX
Latvijas futbola izlases kandidāts Cigaņiks pievienojas vienam no spēcīgākajiem Ukrainas klubiem; arī Soloveičiks uz Ukrainu
Andrejs Cigaņiks (pa labi) Latvijas izlases kreklā.
Citi sporta veidi
2020. gada 16. janvāris, 18:13

Latvijas futbola izlases kandidāts Cigaņiks pievienojas vienam no spēcīgākajiem Ukrainas klubiem; arī Soloveičiks uz Ukrainu

Jauns.lv / LETA

Pussargs Andrejs Cigaņiks ceturtdien parakstījis līgumu uz diviem ar pusi gadiem ar Luhanskas "Zorja" komandu no Ukrainas, savā mājaslapā internetā ziņo klubs.

Latvijas izlases kandidāts Cigaņiks ceturtdien uz diviem ar pusi gadiem parakstīja līgumu ar Ukrainas virslīgas klubu Luhanskas "Zorja".

22 gadus vecais uzbrūkošais pussargs, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja klubā "Rīgas Futbola skola", "Zorja" komandā spēlēs ar 97. numuru.

Šobrīd "Zorja" vienība Ukrainas čempionātā ar 34 punktiem 18 mačos ieņem trešo vietu, piekāpdamies vien abiem Ukrainas grandiem. Pirmajā vietā ar 50 punktiem ir Doņeckas "Šahtar", bet divi punkti vairāk nekā Luhanskas klubam ir Kijevas "Dinamo".

2019./2020.gada sezonas Eiropas līgas turnīrā "Zorja" tika līdz kvalifikācijas "play-off" kārtai, kurā divu spēļu sumā ar 3:5 piekāpās Barselonas "Espanyol" no Spānijas.

Futbolista karjeras laikā no 2013.gada līdz 2018.gadam spēlējis ārvalstīs Vācijas klubu Leverkūzenes "Bayer", Ķelnes "Viktoria" un Gelzenkirhenes "Schalke 04" klubu sistēmā. 2017./18.gada sezonā viņš spēlēja "Schalke 04" otrajā komandā spēlēja valsts piektajā līgā, bet nākamo sezonu aizvadīja Nīderlandes otrās spēcīgākās līgas klubā Leuvardenas "Cambuur", 33 spēlēs gūstot divus vārtus.

Latvijas izlasē spēlējis no U-16 vecuma. Pieaugušo izlasē aizvadījis astoņas spēles - pa četrām UEFA Nāciju D līgas 1. grupā un 2020.gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Vārtus valstsvienības rindās nav guvis.

Tikmēr Latvijas U-21 futbola izlases aizsargs Vladislavs Soloveičiks karjeru turpinās Ukrainas premjerlīgas komandā Kovalivkas "Kolos".

Iepriekšējā sezonā 20 gadus vecais futbolists spēlēja Latvijas virslīgas komandā "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", kuras sastāvā 14 spēlēs guva vienus vārtus.

Pirms tam viņš bija Sanktpēterburgas "Zeņit" sistēmā, spēlējot Krievijas kluba otrajā komandā Krievijas pēc spēka otrajā līgā. Soloveičiks ir "Skonto" sistēmas audzēknis un RTU/"Skonto Academy" vienības sastāvā spēlējis arī Latvijas pirmajā līgā.

Soloveičiks pārstāvējis U-17, U-18, U-19 izlases un ir Latvijas U-21 valstsvienības spēlētājs. Jaunatnes izlasēs viņš laukumā bijis 44 spēlēs, kurās guvis divus vārtus.

"Kolos" komanda iepriekšējā sezonā ieņēma otro vietu pēc spēka otrajā līgā un pārspēlēs izcīnīja vietu Ukrainas premjerlīgā. 2012. gadā dibinātais klubs atzīstami debitējis premjerlīgā, kur pēc 18 spēlēm ieņem septīto vietu.