foto: AFP/Scanpix
Bertāns un Pasečņiks kopā iemet 22 punktus "Wizards" zaudējumā; Kurucs punktus negūst
Dāvja Bertāna metienu cenšas kavēt "Bulls" spēlētājs Lauri Markanens.
Basketbols
2020. gada 16. janvāris, 07:10

Bertāns un Pasečņiks kopā iemet 22 punktus "Wizards" zaudējumā; Kurucs punktus negūst

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolisti Dāvis Bertāns un Anžejs Pasečņiks trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē kopā iemeta 22 punktus, tomēr tas neglāba viņu pārstāvēto vienību Vašingtonas "Wizards" no neveiksmes.

"Wizards" viesos ar 106:115 (26:24, 34:31, 20:30, 26:30) piekāpās Čikāgas "Bulls", piedzīvojot otro neveiksmi pēc kārtas.

Bertāns laukumā pavadīja gandrīz 26 minūtes, kuru laikā iemeta 12 punktus, grozā raidot četrus no desmit tālmetieniem, bet visi pieci divpunktu metieni bija neprecīzi.

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra divas bumbas, pieļāva trīs kļūdas, nopelnīja tikpat personīgās piezīmes, bet "Wizards" ar latvieti laukumā ielaida par četriem punktiem vairāk nekā iemeta.

Tikmēr Pasečņiks laukumā pabija 17 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā iemeta desmit punktus. Viņš iemeta četrus no septiņiem divpunktu metieniem, kā arī realizēja divus "sodiņus". Viņš arī izcīnīja trīs bumbas zem groziem, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra trīs bumbas, vienreiz bloķēja pretinieka metienu, pieļāva trīs kļūdas, kā arī nopelnīja trīs piezīmes.

"Wizards" ar Pasečņiku laukumā iemeta par pieciem punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija otrs labākais rādītājs komandā.

Čikāgas vienībā Zeks Levīns iemeta 30 punktus, bet pa 18 iemeta Tomass Satoranskis un Tadeuss Jangs. Vašingtonas klubā Bredlijs Bīls ar 23 punktiem bija rezultatīvākais basketbolists.

Nākamo spēli "Wizards" aizvadīs piektdien pret čempioni Toronto "Raptors".

"Wizards" ar 13 panākumiem 40 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 12.vietu.

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs trešdien neguva nevienu punktu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē Bruklinas "Nets" komandas sastāvā.

"Nets" viesos ar rezultātu 106:117 (28:25, 29:29, 33:32, 16:31) zaudēja Filadelfijas "76ers".

Kurucs šajā mačā laukumā pavadīja 12 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. "Nets" ar Kurucu laukumā iemeta par diviem punktiem mazāk nekā ielaida.

"Nets" komandā rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Spensers Dinvidijs, kurš arī izcīnīja divas bumbas zem groziem un veica astoņas rezultatīvas piespēles. Vēl 17 punktus un desmit bumbas zem groziem pievienoja Džerets Alens.

"76ers" vienībā 34 punktus guva Tobiass Heriss, kamēr Bens Simonss izcēlās ar 20 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un 11 rezultatīvām piespēlēm.

Bruklinas vienība nākamo spēli aizvadīs sestdien pret Milvoki "Bucks".

"Nets" ar 18 uzvarām 40 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferencē.