foto: AFP/Scanpix
"Sharks" kapteinis mačā pret Merzļikina klubu salauzis potīti
Logans Kutūrs savai komandai lauztas potītes dēļ nevarēs palīdzēt vismaz sešas nedēļas.
Hokejs
2020. gada 10. janvāris, 19:09

"Sharks" kapteinis mačā pret Merzļikina klubu salauzis potīti

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Sanhosē "Sharks" viens no uzbrukuma līderiem Logans Kutūrs savai komandai lauztas potītes dēļ nevarēs palīdzēt vismaz sešas nedēļas, vēsta NHL.

Hokejists potītes traumu guva otrdienas spēlē pret čempionvienību Sentluisas "Blues". Kutūrs sadūrās ar pretinieku aizsargu Vinsu Danu un īsi pēc tam spēcīgi ietriecās apmalē. Hokejists laukumu pameta ari citu palīdzību.

"Jocīga epizode. Dans mani nedaudz pagrūda brīdī, kad to negaidīju," norādīja hokejists. "Tā būtībā ir mana vaina, jo pašam ir jāpasargā sevi situācijās, kad cīnies viens pret vienu. Uzņemos atbildību par to, ka pilnībā nepasargāju sevi."

Kutūrs šosezon pirmo gadu tika iecelts par komandas kapteini un līdz šim 45 spēlēs viņš bija izcēlies ar 14 vārtiem un 22 rezultatīvām piespēlēm. Šāds sniegums netika nepamanīts, tāpēc viņu izraudzījās Visu zvaigžņu spēlei. Skaidrs, ka 25.janvārī gaidāmajā zvaigžņu spēlē viņš nebūs redzams.

"Daudz kas ir atkarīgs no tā, kā dzīs mani kauli. Bieži vien atbildi uz šo jautājumu nezina neviens," par iespējamo atgriešanos laukumā teica hokejists. "Esmu pārliecināts, ka sešas nedēļas ir tikai aptuvenais laiks. Ceru, ka atveseļošos ātrāk."

Sanhosē vienībai šosezon nav klājies pārāk spīdoši, jo Rietumu konferencē tā par deviņiem punktiem atpaliek no astotajā vietā esošās Kalgari "Flames", kas pagaidām kā pēdējā iekļūtu izslēgšanas spēlēs.

"Nebūs viegli šajā periodā vērot spēles, bet es ticu saviem puišiem, ka viņi dosies laukumā, cīnīsies un arī spēs izcīnīt kādu uzvaru," ticību savam klubam pauda Kutūrs. "Kad hokejists, kuram ir liels spēles laiks, gūst traumu, viņa vietu var ieņemt kāds cits. Esmu pārliecināts, ka ikviens no viņiem to spēs."

Līdzīgās domās bija arī komandas veterāns Patriks Marlo.

"Kāds no puišiem noteikti tiks pie lielāka spēles laika, taču sniegums būs jāuzlabo visai komandai," uzsvēra Marlo. "Skaidrs, ka Kutūrs ir mūsu komandas kapteinis un līderis, tāpēc viņa lomu aizpildīt būs grūti."

Kutūrs visu savu līdzšinējo NHL karjeru pavadījis vienīgi "Sharks" komandā, kopumā aizvadot 708 spēles, kurās iekrāti 543 punkti (254+289). Savu debiju NHL viņš piedzīvoja 2009./10.gada sezonā.