foto: Zumapress/Scanpix
Par Eirolīgas aizvadītās desmitgades labāko spēlētāju nosaukts Spanulis
Grieķu basketbola leģenda Vasilis Spanulis.
Basketbols
2020. gada 2. janvāris, 15:39

Par Eirolīgas aizvadītās desmitgades labāko spēlētāju nosaukts Spanulis

Jauns.lv / LETA

Par aizvadītās desmitgades ULEB Eirolīgas labāko basketbolistu atzīts Vasilis Spanulis, bet par labāko Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) eiropieti atzīts Dirks Novickis, vēsta portāls "Eurohoops.net".

Aizvadītajā desmitgadē labākie tika noteikti trijās nominācijās - Eirolīgas spēlētājs, NBA spēlējošais eiropietis un galvenais treneris. Uzvarētāji tika izraudzīti ar portāla lasītāju palīdzību.

Par desmitgades labāko ULEB Eirolīgas spēlētāju tika nosaukts pagājušās sezonas Jāņa Strēlnieka komandas biedrs Spanulis, kurš pārstāv Pirejas "Olympiakos" komandu.

Basketbolists kopumā saņēma 3131 balsi jeb 35% no kopējā skaita, kas tika iesniegtas šajā nominācijā. Spanulis ar Pirejas komandu 2012. un 2013. gadā izcīnīja Eirolīgas trofeju,  2019. gadu viņš noslēdza kā turnīra otrs rezultatīvākais spēlētājs šajā desmitagdē, par desmit punktiem atpaliekot no Huana Karlosa Navaro.

Tāpat Spanulis 2012./2013. gada regulārajā sezonā tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju. 2012. un 2013. gada finālsērijā viņš ieguva arī "Final 4" vērtīgākā spēlētāja balvu.

Šajā nominācijā otro vietu ar 21% lasītāju balsīm ieņēma Dimitris Dimantidis, 13% no kopējā balsu skaita ieguva Bogdans Bogdanovičs.

Par desmitgades labāko NBA eiropieti tika atzīts Novickis, kurš šajā balsojumā saņēma 2321 balsi jeb 46% atbalstu.

2011. gada NBA čempions un finālsērijas vērtīgākais spēlētājs savu karjera noslēdza pēc 2018./1019. gada sezonas, visu karjeru pavadot Dalasas "Mavericks", kurā tagad spēlē Kristaps Porziņģis.

Vācijas basketbolists NBA Visu zvaigžņu spēlē piedalījās 14 reizes, tāpat viņš četras reizes tika iekļauts NBA Visu zvaigžņu komandas pirmajā sastāvā, piecas reizes otrajā pieciniekā, trīs reizes arī trešajā sastāvā.

Otro vietu šajā nominācijā ar 24% lasītāju balsu skaitu ieņēma Nikola Jokičs, bet 16% tika Jannim Adetokunbo.

Par labāko dekādes treneri tika nosaukts Žeļko Obradovičs, kurš vada Stambulas "Fenerbahce". Aizvadītajā dekādē viņš strādāja arī Atēnu "Panathinaikos".

Obradovičs lasītāju balsojumā saņēma 49% no kopējā balsu skaita - 3450.

Speciālists 2011. un 2017. gadā saņēma ULEB Eirolīgas labākā trenera balvu.

Otro vietu šajā nominācijā ar 16% balsīm ieņēma Ksavi Paskuāls, bet par trim procentiem mazāk bija Pablo Laso.