foto: AP/Scanpix
Kā fani tviterī reaģēja uz ilgi gaidīto Rūdolfa Balcera izsaukšanu uz Otavas "Senators"
Rūdolfs Balcers pārspēj "Canucks" vārtsargu Jakobu Markstromu.
Hokejs
2020. gada 2. janvāris, 15:31

Kā fani tviterī reaģēja uz ilgi gaidīto Rūdolfa Balcera izsaukšanu uz Otavas "Senators"

Jauns.lv

Otavas "Senators" naktī uz 2. janvāri savā "Twitter" kontā publicēja vēstījumu, kurā ziņots par Rūdolfa Balcera atgriešanos komandas sastāvā. Šī ziņa iepriecināja ne tikai Latvijas hokeja līdzjutējus, bet arī daudzus "Senators" fanus, kuri atbildi parādā nepalika.

Balcers pirms 2019./20.gada sezonas sākuma pārbaudes spēlē guva traumu, kā rezultātā viņš sezonu iesāka Amerikas hokeja līgā (AHL), kur sevi šogad pieteica ļoti skaļi. Uzbrucējs pēc traumas izdziedēšanas savās pirmajās 15 spēlēs atzīmējās vismaz ar vienu rezultativitātes punktu, labojot Belevilas "Senators" gūto punktu rekordsēriju. Kopumā šajā laika sprīdī Balcers atzīmējās ar sešiem vārtiem un 16 rezultatīvām piespēlēm.

Balcers vidēji mačā šosezon AHL čempionātā guvis 1,26 punktus, aizvadot 19 spēles. Astoņās no tām viņš atzīmējās ar diviem rezultativitātes punktiem. Tāpat viņš šosezon nopelnīja savu 100.rezultativitātes punktu, kopumā 129 AHL čempionāta spēlēs izceļoties ar 103 punktiem (48+55).

Iepriekš Otavas "Senators" komandas ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions medijiem skaidroja, kāpēc latviešu uzbrucējs un citi kluba sistēmā esošie perspektīvie hokejisti nesaņem izsaukumu uz NHL.

"Katram perspektīvajam spēlētājam ir citādāks ceļš līdz NHL. Mēs vēlamies pārliecināties, ka šie spēlētāji, nokļūstot NHL, spēj dot ieguldījumu gan personīgajos, gan komandas panākumos," sacīja Dorions.

"Pāragri izsaucot spēlētājus var sagraut gan viņu pašu, gan komandas panākumus," uzskata Otavas "Senators" ģenerālmenedžeris.

"Mums jābūt piesardzīgiem ar spēlētājiem, kuri aug un attīstās. Lai nenotiktu tā, ka nonākot NHL viņi vairs negūst panākumus," piebilda Dorions.

Neskatoties uz veiksmīgo sniegumu, Rūdolfs Balcers līdz šim izsaukumu uz "Senators" vēl nebija saņēmis, kas lika saraust uzacis daudziem komandas līdzjutējiem.

Pēc "Senators" paziņojuma par Balcera izsaukšanu, daudzi fani "Twitterī" jutās atviegloti un dažs pat paziņoja, ka beidzot komandas vadība pieņēmusi gudru lēmumu. Tāpat fani publicējuši arī asprātīgus "gifiņus", kuros apspēlēta ilgā gaidīšana un apmierinātības izpaušana, kas izvēršas īstos svētkos.

Tikmēr no NHL kluba "Senators" uz AHL čempionātu tika nosūtīts Balcera vienaudzis Žans Kristofs Bodēns. Uzbrucējs savā NHL debijas sezonā 22 spēlēs atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Pērn Balcers debitēja NHL un 36 spēlēs izcēlās ar pieciem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Līdz ar Balcera ierašanos NHL, šobrīd šajā čempionātā atrodas pieci latvieši - Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres"), Matīss Kivlenieks un Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets"), kā arī Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins").

Otavas komandai nākamā spēle paredzēta jau ceturtdien pret Floridas "Panthers".

"Senators" ar 37 punktiem 40 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 14.vietu starp 16 komandām.