foto: Edijs Pālens/LETA
Par Rīgas "Dinamo" pamatvārtsargu uz kādu laiku kļuvis 19 gadus vecais Jānis Voris
Jānis Voris šomēnes svinēs savu 20. dzimšanas dienu.
Hokejs
2020. gada 2. janvāris, 12:25

Par Rīgas "Dinamo" pamatvārtsargu uz kādu laiku kļuvis 19 gadus vecais Jānis Voris

Jauns.lv / LETA

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" pirmo numuru kādu laiku būs jākļūst Jānim Vorim, jo viņa kolēģi Aleksandrs Salāks un Andrejs Makarovs iedzīvojušies savainojumos, atklāja kluba preses sekretārs Jānis Stepītis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka aizvadītā gada pēdējā spēlē pret Minskas "Dinamo", traumu guva Rīgas komandas pirmais numurs Salāks, kā rezultātā vārtos stājās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības "Rīga" vilcējspēks Voris, kurš palīdzēja vienībai pārtraukt deviņu zaudēto spēļu sēriju.

"Medicīniskās pārbaudes Aleksandram Salākam ir paredzētas ceturtdien pa dienu, tā kā viņa veselības stāvoklis būs zināms vien šovakar vai rīt," norādīja Stepītis. "Svētkos veikt pārbaudes nebija iespējams, bet varu teikt vien to, ka viņš guvis ķermeņa lejasdaļas savainojumu."

Kā jau savā pēdējā 2019.gada pēc spēles preses konferencē minēja vienības galvenais treneris Ģirts Ankipāns - tik traumatisks gads komandai vēl nav bijis, tāpēc lielāka loma ir jāuzņemas gados jaunākajiem hokejistiem, starp kuriem ir arī Voris. Pamatā MHL spēlējošais vārtsargs, pērnā gada nogalē nepilnu divu nedēļu laikā divreiz stājās "Dinamo" vārtos, otrajā mēģinājumā arī izcīnot uzvaru, kas pārtrauca kluba deviņu zaudēto spēļu sēriju.

"Čempionātam nedrīkstam pieteikt citus vārtsargus. Atļauts pieteikt vien tos, kuri ir MHL vai KHL sarakstos. Tā kā arī Makarovs ir guvis traumu, šī iemesla dēļ netiekot pieteikts spēlei pret Minskas "Dinamo", kādu brīdi vārtos ripas būs jāķer Vorim," atklāja Stepītis. "Tik liela traumu masveidība mums laikam vēl nav bijusi."

Bez traumētajiem vārtsargiem labu laiku sastāvā nav arī Vitālijs Pavlovs, Rihards Marenis un Uvis Balinskis. Sarunā ar aģentūru LETA Stepītis pauda, ka spēlētāju atgriešanās laukumā tik drīz vēl nav gaidāma. Tikmēr gada nogalē iegūtais Metjū Majone, kurš Latvijas publikai ir labi pazīstams, savu pirmo treniņu ar "Dinamo" aizvadīs ceturtdien.

Latvijas komanda ar 29 punktiem 43 spēlēs ieņem pirmspēdējo vietu līgā, par punktu apsteidzot Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo", kam ir par vienu maču mazāk. Rīgas "Dinamo" komandai Rietumu konferences pirmais astotnieks ir 18 punktu attālumā, līdz ar to iekļūšana Gagarina kausā ir tikai teorētiska.

Rīgas hokejisti sestdien uzsāks trīs mājas spēļu sēriju, kurā tiksies ar Nursultanas "Baris", Helsinku "Jokerit" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās