foto: EPA/Scanpix
Galviņš un "Ocelārži" ar zaudējumu uzsāk Špenglera kausu
Guntis Galviņš (pa kreisi) aizsardzībā pret Kanādas komandu.
Hokejs
2019. gada 26. decembris, 23:50

Galviņš un "Ocelārži" ar zaudējumu uzsāk Špenglera kausu

Jauns.lv / LETA

Latviešu aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" ceturtdien Špenglera kausa izcīņu uzsākusi ar neveiksmi.

"Ocelārži" ar 1:4 (0:1, 1:2, 0:1) zaudēja Kanādas hokejistu komandai.

Galviņš galvenajos statistikas rādītājos neizcēlās.

Grupā vēl spēlēs sacensību saimniece "Davos".

Otrā grupā "Ambri-Piotta" negaidīti ar 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) pārspēja Ufas "Salavat Julajev". Vēl šajā grupā spēlē arī Turku TPS.

Pagājušosezon "Ocelārži" arī piedalījās Špenglera kausa izcīņā, kur apakšgrupā cieta divus zaudējumus un ceturtdaļfinālā ar 1:3 piekāpās "Davos" vienībai. Špenglera kausā triumfēja Somijas hokeja komanda Kuopio "KalPa".

Špenglera kauss ir vecākais Eiropas klubu turnīrs, kas šosezon notiek jau 93.reizi. "Davos" un Kanādas izlase prestižajā turnīrā uzvarējušas 15 reizes, kas ir turnīra rekords, bet aiz tām seko septiņas reizes uzvarējusī Čehijas vienība Prāgas LTC, kas beidza pastāvēt jau 1949.gadā.

2013.gadā par šī turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Ženēvas "Servette" vienību no Šveices. Savukārt 2015. un 2016.gadā finālā spēlēja Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Šveices vienība "Lugano", abas reizes piekāpjoties Kanādas izlasei.

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šajā turnīrā piedalījās 2011. un 2017.gadā.