foto: USA Today Sports
"Celtics" sarūgtina "Raptors" NBA pirmajā Ziemassvētku spēlē Toronto
"Raptors" savā laukumā atzina Bostonas "Celtics" pārākumu
Basketbols
2019. gada 25. decembris, 23:49

"Celtics" sarūgtina "Raptors" NBA pirmajā Ziemassvētku spēlē Toronto

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienība "Raptors" trešdien cieta zaudējumu NBA pirmajā Ziemassvētku spēlē Toronto pilsētā.

"Raptors" savā laukumā ar rezultātu 102:118 (19:28, 28:27, 22:33, 33:30) atzina Bostonas "Celtics" pārākumu, bostoniešiem svinot ceturto uzvaru pēc kārtas.

"Celtics" komandā rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Džeilens Brauns, 22 punktus iemeta Kemba Volkers, bet 12 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Enesam Kanteram, kuram tā bija pirmā spēle ārpus ASV pēc vairāk nekā gada pārtraukuma.

"Raptors" rindās ar 27 punktiem atzīmējās Freds Vanvlīts, bet 24 punktus guva Kriss Bušērs. Kails Laurijs šoreiz samierinājās ar 14 punktiem.

Mājinieki maču iesāka ar izrāvienu 10:0, taču "Celtics" ātri atspēlējās un pēc izvirzīšanās priekšā turpmākajā mačā gaitā vadības grožus  neatdeva.

Toronto komandai nevarēja palīdzēt savainotie Paskāls Sjakams un Marks Gazols.

"Celtics" ar 21 uzvaru 28 spēlēs ieņem otro vietu Austrumu konferencē, kur "Raptors" ar 21 panākumi 31 cīņā ir sestā.

"Raptors" savu pirmo un līdz šodienai vienīgo Ziemassvētku spēli aizvadīja 2001.gadā, kad Ņujorkā piekāpās "Knicks" vienībai. "Raptors" ir sestā NBA čempione pēc kārtas, kas tikusi pie iespējas uzņemt Ziemassvētku maču savās mājās un 12. čempione pēc kārtas, kas spēlē šajos svētkos. Pēdējo reizi kāda no čempionēm Ziemassvētkos atpūtas 2007.gadā, kad nespēlēja Sanantonio "Spurs".

"Raptors" Ziemassvētku spēlēs nav piedalījusies galvenokārt tāpēc, ka "Nielsen" kompānija ASV televīzijas auditorijas mērījumos neiekļauj Kanādas skatītājus. Šī paša iemesla dēļ dažām no iepriekšējās NBA finālsērijas spēlēm tika konstatēts reitingu kritums.

Vienīgās no aktīvajām komandām, kuras Ziemassvētkos vēl nav spēlējušas savās mājās, ir Minesotas "Timberwolves" un Ņūorleānas "Pelicans". Visilgāk Ziemassvētkus mājās nav svinējusi Atlantas "Hawks" komanda, kas svētkos mājas spēli nav uzņēmusi 30 gadus.

Trešdien notiks vēl četras NBA Ziemassvētku spēles, taču latviešu basketbolisti tajās nepiedalīsies. Vēl šodien Filadelfijas "76ers" mājās cīnās ar Milvoki "Bucks", Goldensteitas "Warriors" savā laukumā mēros spēkus ar Hjūstonas "Rockets", "Lakers" mājinieku statusā cīnīsies ar otru Losandželosas vienību "Clippers", bet Denveras "Nuggets" pie sevis uzņems Ņūorleānas "Pelicans".

Austrumu konferencē pirmā ar 27 uzvarām 31 spēlē ir Milvoki "Bucks", bet Rietumos līdere ar 24 panākumiem 30 cīņās ir Losandželosas "Lakers".

2018./2019.gada sezonā par čempioniem kļuva Toronto "Raptors" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pārspēja Goldensteitas "Warriors" vienību.