foto: AFP/Scanpix
Brinjone izcīna uzvaru Pasaules kausa sacensībās milzu slalomā
Itālijas kalnu slēpotāja Federika Brinjone
Citi sporta veidi
2019. gada 17. decembris, 18:13

Brinjone izcīna uzvaru Pasaules kausa sacensībās milzu slalomā

Jauns.lv / LETA

Itālijas kalnu slēpotāja Federika Brinjone otrdien Francijā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sacensībās milzu slalomā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Brinjonei uzvarai pietika ar trešo un piekto rezultātu braucienos, viņai Kurševelas trasi summā veicot divās minūtēs un 12,59 sekundēs.

Otro vietu izcīnīja norvēģiete Mīna Firsta Holtmana, kura Brinjonei divu braucienu summā zaudēja nieka 0,04 sekundes, bet vēl 0,40 sekundes lēnāka bija šveiciete Vendija Holdenere.

Četras sekundes simtdaļas aiz pirmā trijnieka bija slovākiete Petra Vlhova un vāciete Viktorija Rebensburga, kura savā kroņa disciplīnā uz goda pjedestāla nav tikusi četrās sacensībās pēc kārtas.

Tāpat neveiksmīgas sacensības aizvadīja titulētā amerikāniete un Pasaules kausa līdere Mikāela Šifrina, kurai bija problēmas abos braucienos, kā rezultātā tika ieņemta vien 17.vieta, kas viņai milzu slalomā ir sliktākais rezultāts kopš 2014.gada marta.

Sievietēm Pasaules kausa sezona turpināsies šajā nedēļas nogalē Valdizērā, kur dāmas spēkosies nobraucienā un Alpu kombinācijā.

Sezonas noslēgums paredzēts 22.martā Kortīnā d'Apmeco, kur 2021.gadā norisināsies pasaules čempionāts, bet piecus gadus vēlāk - olimpiskās spēles.

Šī ir pirmā Pasaules kausa sezona, kurā nestartē karjeru beigušās zvaigznes Marsels Hiršers, Lindsija Vona un Aksels Lunns Svindāls. Ja vīriem cīņa par Lielo kristāla globusu var izvērsties gana sīva, tad dāmām par neapšaubāmu favorīti tiek uzskatīta Šifrina.

Iepriekšējā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hiršers un Šifrina.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās