foto: AP/Scanpix
Martinam Dukuram sudrabs arī Pasaules kausa otrajā posmā
Martins Dukurs
Citi sporta veidi
2019. gada 13. decembris, 23:41

Martinam Dukuram sudrabs arī Pasaules kausa otrajā posmā

Jauns.lv / LETA

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Leikplesidas trasē ASV izcīnīja otro vietu Pasaules kausa otrā posma sacensības, kamēr Tomass Dukurs pēc neveiksmes pirmajā braucienā pakāpās uz piekto pozīciju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uzvaru posmā izcīnīja Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, kuram M.Dukurs divu braucienu summā zaudēja tikai 0,04 sekundes, bet trešais bija vācietis Fēliks Kaizingers, kurš no uzvarētāja atpalika 0,42 sekundes.

Piecas sekundes simtdaļas aiz goda pjedestāla bija pirmā posma uzvarētājs Aksels Junkgs no Vācijas, 0,55 sekundes zaudēja T.Dukurs, bet nieka 0,01 sekundi atpalika olimpiskais čempions Subins Juns no Dienvidkorejas.

Pirmajā braucienā nepārspēts bija Tretjakovs, kurš trasi veica 52,87 sekundēs. M.Dukurs viņam zaudēja nieka 0,03 sekundes un bija otrais, bet 0,12 sekundes aiz latvieša bija Juns. T.Dukurs startā izslīdēja no gropes un Tretjakovam zaudēja 0,79 sekundes, kas braucienā deva 16.vietu 27 sportistu konkurencē.

Otrajā braucienā labāko rezultātu uzrādīja T.Dukurs, kurš trasi veica 53,44 sekundēs, 0,24 sekundes viņam zaudēja Tretjakovs, bet vēl vienu sekundes simtdaļu lēnāks bija M.Dukurs.

foto: AP/Scanpix
Tomass Dukurs

Pēc diviem posmiem līderis ar 425 punktiem ir Tretjakovs, kuram ar 420 punktiem seko M.Dukurs, bet trešais ar 417 punktiem ir Jungks, tālāk ar 384 punktiem seko Kaizingers, bet piektais ar 360 punktiem ir T.Dukurs.

Pirms tam trasē devās dāmās, uzvaru izcīnot krievietei Jeļenai Ņikitinai, otrā bija vāciete Žaklīna Lelinga, bet trešo vietu ieņēma austriete Janīne Floka. Kopvērtējumā līderpozīciju saglabāja Lelinga.

Latvijas vadošā sieviešu skeletona braucēja Lelde Priedulēna februārī paziņoja par karjeras beigām, bet tagad viņa papildinājusi Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) treneru rindas.

Jau ziņots, ka svētdien turpat Leikplesidā sezonas pirmajā posmā M.Dukurs izcīnīja otro vietu, kamēr T.Dukurs bija sestajā pozīciju. Uzvaru sezonas ievadā svinēja vācietis Aksels Junkgs.

Iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs finišēja trešajā, bet Tomass Dukurs - septītajā vietā. Gan pasaules čempionātā Kanādas trasē Vistlerā, gan Eiropas meistarsacīkstēs Īglsas trasē Austrijā Martins Dukurs uzvarēja, kļūstot par seškārtēju pasaules un desmitkārtēju Eiropas čempionu. Tomass Dukurs ieņēma attiecīgi piekto un ceturto vietu.

Abiem brāļiem sezonas galvenās sacensības būs Eiropas čempionāts Siguldā un pasaules čempionāts Altenbergas trasē, kurā latvieši siltā laikā aizvadīja treniņus pirms sezonas.

Jau ziņots, ka lielākās izmaiņas vairumam skeletonistu nācās veikt pēc jauno noteikumu stāšanās spēkā, kas paredz, ka sportists kopā ar kamanām nedrīkst svērt vairāk par 120 kilogramiem. Tādējādi Tomasam nācās nomest ķermeņa kilogramus, kā arī uzlabot savu braucamo. 

Sestdien un svētdien turpat Leikplesidā notiks bobsleja četrinieku sacensības, Latviju pārstāvot Oskaram Ķibermanim. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Sākotnēji pirmais posms bija paredzēts Pārksitijā, tam norisinoties no 25.novembra līdz 1.decembrim, tomēr Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) ievadošo etapu pārcēla uz Leikplesidu. Sacensības Pārksitijā tika nolemts atcelt, jo trases personāls nevarēja garantēt, ka līdz sezonas sākumam izdosies salabot saldēšanas sistēmu. Tāpēc, lai izvairītos no lieka riska, lemts sacensības pārcelt uz Leikplesidu.

Pēc šī posma Pasaules kausa sezona turpināsies janvārī ar mačiem Vinterbergā, Laplaņā, Insbrukā un Kēnigszē, februāra ievadā būs posms Sanktmoricā, bet mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.