foto: AP/Scanpix
UEFA Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs piedalīsies četri Portugāles
"Porto" futbolists Soarešs un Hesuss Korona priecājas par vārtu guvumu.
Futbols
2019. gada 13. decembris, 11:42

UEFA Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs piedalīsies četri Portugāles

Jauns.lv / LETA

Pēc ceturtdien aizvadītās pēdējās spēļu kārtas UEFA Eiropas līgas (EL) grupu turnīrā noskaidrojās, ka izslēgšanas spēlēs jeb 1/16 finālā piedalīsies četras komandas no Portugāles, bet pa trim vienībām būs no vairākām futbola lielvalstīm - Anglijas, Spānijas un Vācijas.

Izslēgšanas spēlēs no Spānijas komandām būs pārstāvētas Barselonas "Espanyol", "Getafe" un "Sevilla". Tikmēr šīs valsts rietumu kaimiņi portugāļi izslēgšanas spēlēs varēs vērot "Porto", "Braga" un Lisabonas komandas "Sporting" un "Benfica", kas iepriekš neiekļuva UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs.

Vāciju 1/16 finālā pārstāvēs "VfL Wolfsburg", Frankfurtes "Eintracht" un Leverkūzenes "Bayer", kas Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs iekļuva pēc dalības UEFA Čempionu līgā. Tikmēr no Anglijas izslēgšanas spēlēs iekļuva Mančestras "United", Vulverhemptonas "Wanderers" un pērnā gada finālisti Londonas "Arsenal".

Ceturtdien pārsteidzošu zaudējumu J apakšgrupā piedzīvoja Menhengladbahas "Borussia" no Vācijas, kas mājās ar 1:2 (1:1) piekāpās Stambulas "Bašakšehir".

Vācijas klubs patlaban ir vietējā čempionāta līdere, bet ceturtdienas zaudējums tai maksāja dalību izslēgšanas spēlēs. Uzvaras gadījumā 1/16 finālu sasniegusi nebūtu Itālijas komanda "AS Roma".

Grupu turnīru nepārvarēja arī "Ventspils" pāridarītāji Gimaraišas "Vitoria" no Portugāles, kas F apakšgrupas mačā viesos ar 3:2 (1:2) uzvarēja "Eintracht". Portugāļi palika pēdējie savā grupā, un līdz izslēgšanas spēlēm vienībai pietrūka četri punkti.

Izslēgšanas spēlēs redzama nebūs arī Maskavas CSKA, kas H apakšgrupas spēlē viesos ar 1:0 (0:0) uzvarēja "Espanyol", tomēr tāpat palika trīs punktu attālumā no 1/16 fināla.

Izslēgšanas spēlēs bez augstāk minētajām komandām no UEFA Eiropas līgas grupu turnīra iekļuva arī "Gent" (Beļģija), Glāzgovas "Rangers", Glāzgovas "Celtic" (abas Skotija), Razgradas "Ludogorets" (Bulgārija), "AZ Alkmaar" (Nīderlande), "Malmo" (Zviedrija), "Kobenhavn" (Dānija), Klužas-Napokas CFR (Rumānija), "Linz" (Austrija), "Basel" (Šveice) un Nikosijas APOEL (Kipra).

Savukārt no UEFA Čempionu līgas šajā turnīrā vēl iekļuva Amsterdamas "Ajax" (Nīderlande), "Club Brugge" (Beļģija), Doņeckas "Šahtar" (Ukraina), Pirejas "Olympiakos" (Grieķija), "Salzburg" (Austrija) un Milānas "Inter" (Itālija).

Izslēgšanas spēļu pirmās kārtas pāru izloze notiks pirmdien.

Iepriekšējā sezonā par uzvarētāju tika kronēta Londonas "Chelsea", kas finālā ar 4:1 uzvarēja citu šīs pilsētas komandu "Arsenal".

Šīs sezonas UEFA Eiropas līgas fināls notiks 27.maijā Polijas pilsētā Gdaņskā.