foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Nosaukti šī gada Lietuvas labākie basketbolisti
Domants Sabonis pirmo reizi karjerā kļuvis par Lietuvas gada labāko basketbolistu.
Basketbols
2019. gada 4. decembris, 12:32

Nosaukti šī gada Lietuvas labākie basketbolisti

Jauns.lv / LETA

Par Lietuvas gada basketbolistu otrdien atzīti Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Indianas "Pacers" spēlētājs Domants Sabonis un Itālijā spēlējošā Gintare Petronīte, vēsta Lietuvas Basketbola federācija (LKF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sabonis balsojumā uz labākā spēlētāja godu apsteidza Mariušu Grigoni un četrkārtējo gada valsts labāko basketbolistu Jonu Valančūnu.

"Vēlos apsveikt visus uzvarētājus, kā arī nominētos sportistus. Kā jau minēju pērn, ceru, ka jaunie basketbolisti nepacels degunus gaisā un turpmāk rādīs piemēru pārējiem," teica LKF prezidents Arvīds Sabonis, kura dēls ir uzvarētājs Domants.

Gandarīts par šo apbalvojumu, kas iegūts jau otro gadu pēc kārtas, bija D.Sabonis, kurš faniem veltīja video uzrunu.

"Paldies ikvienam, kurš atkal izvēlējās mani par Lietuvas gada basketbolistu. Vēlos pateikties treneriem un komandas biedriem, kuri man palīdzēja augt. Tāpat paldies faniem un ģimenei, kas vienmēr man ir līdzās," savā video uzrunā teica basketbolists. "Novēlu visiem priecīgas brīvdienas un uz tikšanos jūnijā Kauņā."

Tikmēr Petronītes konkurentes bija Kamila Nacickaite, kura iepriekš trīs gadus pēc kārtas nopelnīja šo apbalvojumu. Tāpat balvai tika virzīta arī Santa Baltkojiene.

"Paldies visiem, kuri savu balsi atdeva par mani. Pateicos jums visiem," gandarīta bija Petronīte, kura ir Anetes Šteinbergas un Lauras Melderes komandas biedre.

Tāpat tika izraudzīti arī labākie jaunie basketbolisti gan U-20, gan U-18 vecuma grupās. Par labāko U-20 basketbolistu tika atzīts Rokas Jokubaitis, bet dāmu konkurencē uzvarēja Gabija Šegždaite. Tikmēr U-18 vecuma grupā šo apbalvojumu ieguva Mareks Blaževičus un Simona Visockaite.

Dienvidu kaimiņi gada labāko basketbolistu izraudzījās jau 12.gadu, bet pērn šo apbalvojumu ieguva Sabonis, bet dāmu konkurencē uzvarēja Nacickaite.

Jau ziņots, ka par Latvijas gada basketbolistiem novembra vidū tika atzīti Jānis Strēlnieks un Elīna Dikeulaku. Savukārt gada trenera balvu nopelnīja Mārtiņš Zībarts.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās