foto: LETA
Aparjode un Zirne Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā finišē labāko 15 braucēju vidū
Ulla Zirne
Citi sporta veidi
2019. gada 30. novembris, 22:49

Aparjode un Zirne Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā finišē labāko 15 braucēju vidū

Jauns.lv / LETA

Kendija Aparjode un Ulla Zirne Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā Leikplesidā sestdien finišēja labāko 15 braucēju vidū un ieguva tiesības rīt startēt sprinta sacensībās, bet 18.vietā ierindojās Elīza Cauce.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latviju dāmu sacensībās pārstāvēja Ulla Zirne, Elīza Cauce un Kendija Aparjode. Jau ziņots, ka pirms nedēļas pirmajā posmā visas trīs latvietes bija trešajā desmitā.

Pirmajā braucienā triumfēja Vācijas sportiste Jūlija Taubica, kura trasi izbrauca 43,826 sekundēs, par 0,037 sekundēm apsteidzot mājinieci Emīliju Svīniju. Trešā, līderei zaudēdama, 0,057 sekundes ierindojās krieviete Viktorija Demčenko.

Vislabāk no Latvijas kamaniņu braucējām veicās Zirnei, lai arī viņas starts bija viens no lēnākajiem starp startējušajām sportistēm. Zirne līderei zaudēja 0,459 sekundes un ieņēma 13.vietu. Otro ātrāko laiku starp latvietēm uzrādīja Aparjode, kurai šajā trasē nav lielas pieredzes, tomēr brauciens izdevās salīdzinoši "tīrs", uzvarētājai zaudējot 0,585 sekundes, kas deva 15.pozīciju. Savukārt Cauce svarīgas sekundes simtdaļas pazaudēja trases lejasdaļā, līderei piekāpjoties par 0,757 sekundēm, ieņemot 17.vietu.

Cīņā par vietu sprinta sacensībās, kurās iekļūst labākās 15 posma braucējas otrajā braucienā Cauce bija ātrāka, taču pēc sava brauciena bija vien otrā aiz krievietes Jekaterinas Baturinas un kopvērtējumā ieņēma 18. vietu 1,378 sekundes aiz uzvarētājas. Aparjode nobrauca vēl labāk, trases beigu daļā sasniedzot labu ātrumu un tobrīd nosargāja savu pozīciju, bet beigās finišējot 12.vietā 1,030 sekundes aiz uzvarētājas. Vēl par 33 sekundes tūkstošdaļām atpalika Zirne, kura uzlaboja savu startu, taču labāk varēja izbraukt līko taisni, finišējot tūlīt aiz Aparjodes un abām iegūstot vietu rītdienas sprinta sacensībās.

foto: LETA
Kendija Aparjode

Cīņā par medaļām trases rekordu laboja Svīnija, taču Taubica atbildēja ar to pašu, hronometru apstādinot pie 43,658 sekundēm. Divu braucienu summā viņas rezultāts bija minūte un 27,484 sekundes. Svīnija no viņas atpalika par 0,067 sekundēm, bet Demčenko - par 0,222 sekundēm.

Iepriekšējā sezonā Pasaules kausa apritē labāk veicās Caucei, kura trīs reizes iekļuva pirmajā sešiniekā un kopvērtējumā ieņēma astoto vietu, Aparjodei bija desmitā pozīcija, bet Zirnei - 12.vieta. Tiesa, pasaules čempionātā labāko vietu - sesto - uzrādīja Zirne.

Lielas izmaiņas notikušas dāmu konkurencē, kur šosezon uz starta neredzēsim nevienu no Phjončhanas olimpisko spēļu pirmo sešu vietu ieguvējām. Divas vadošās Vācijas sportistes Natālija Geisenbergere un Dajana Eitbergere ir bērniņu gaidībās, savukārt Tatjana Hifnere pēc pagājušās sezonas noslēdza savu sportistes karjeru. Tāpat arī šobrīd vadošā Kanādas sportiste Kimberlija Makreja šosezon nestartēs studiju dēļ, bet Erina Hamlina (ASV) un Aleksa Goha (Kanāda) paziņoja par karjeras beigām jau pēc olimpiskajām spēlēm. 

Svētdien notiks sacensības vīriešu vieniniekiem un norisināsies mači Sprinta kausā. Vīru konkurencē Latviju pārstāvēs Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks.

Trešais posms notiks pēc divām nedēļām Vistlerā, Kanādā. Tad gaidāms gandrīz mēneša pārtraukums līdz janvāra vidum, kad Altenbergā, Vācijā tiks aizvadīts ceturtais posms. 18. un 19.janvārī Lillehammerē, Norvēģijā norisināsies Eiropas čempionāts, kas reizē būs arī piektais PK posms, bet janvāra pēdējā nedēļas nogalē pasaules labākie kamaniņu braucēji pulcēsies Siguldā uz sezonas sesto posmu. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Septītais posms norisināsies Oberhofā, Vācijā februāra pirmajā nedēļas nogalē, bet sezonas kulminācija gaidāma 14. līdz 16.februārī, kad Soču olimpiskajā trasē tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

Jau ziņots, ka Latvijas kamaniņu divnieks Andris Šics/Juris Šics sestdien ASV Leikplesidas trasē Pasaules kausa (PK) otrajā posmā izcīnīja sesto vietu, kamēr Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs attiecīgi ieņēma 8. un 13.pozīciju.