foto: Zumapress/Scanpix
"Sabres" un "Penguins" piedzīvo zaudējumus, Merzļikins rezervē; Kivleniekam uzvara AHL
Zemgus Girgensons (pa labi) cīņā ar Bostonas "Bruins" zvaigzni Davidu Pastrņāku.
Hokejs
2019. gada 22. novembris, 09:44

"Sabres" un "Penguins" piedzīvo zaudējumus, Merzļikins rezervē; Kivleniekam uzvara AHL

Jauns.lv / LETA

Latviešu hokejistu Zemga Girgensona un Teodora Bļugera pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Bufalo "Sabres" un Pitsburgas "Penguins" ceturtdien piedzīvoja zaudējumus, kamēr Elvis Merzļikins palika rezervē Kolumbusas "Blue Jackets" panākumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sabres" viesos ar rezultātu 2:3 (1:1, 0:1, 1:1) piekāpās Bostonas "Bruins", piedzīvojot jau trešo neveiksmi pēc kārtas.

Girgensons laukumā pavadīja desmit minūtes un 23 sekundes, no tām minūti un 40 sekundes nospēlējot mazākumā. Sev atvēlētajā laikā uzbrucējs pielietoja vienu spēka paņēmienu un reizi pārtvēra ripu, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pa vārtiem Bufalo komandā guva Rasmus Ristolainens un Brendons Montūrs, kamēr "Bruins" rindās divi vārti Bredam Maršānam, savukārt Deivids Pastrņāks pievienoja vārtus un rezultatīvu piespēli.

"Bruins" vismaz pie viena punkta tikusi jau sešās spēlēs pēc kārtas.

Citā spēlē Pitsburgas "Penguins" viesos ar rezultātu 3:4 (1:1, 1:1, 1:1, 0:1) papildlaikā zaudēja Ņujorkas "Islanders", kas sasniedza jaunu kluba rekordu - iegūts vismaz viens punkts jau 16 spēles pēc kārtas.

Bļugers laukumā pabija 13 minūtes un 51 sekundi, no kurām nepilnas piecas minūtes nospēlētas mazākumā. Hokejists izdarīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, tikpat reizes pārtvēra un arī zaudēja ripu, spēli noslēdzot ar negatīvu lietderību -1.

Papildlaiku izrāva Patriks Hornkvists, kurš bija precīzs pusminūti līdz spēles beigām, taču uzvaru izrāva Broka Nelsona otrie vārti, kas tika gūti vien nepilnu minūti pirms papildlaika noslēguma.

Zīmīgi, ka abi klubi pirms divām dienām savstarpējā spēlē arī aizvadīja papildlaiku, kurā uzvaru svinēja "Islanders".

Visbeidzot Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar rezultātu 5:4 (1:1, 1:2, 3:1) uzvarēja Detroitas "Red Wings".

Merzļikins palika rezervē, bet viņa sāncensis Jonass Korpisalo tika galā ar 22 no 26 pretinieku metieniem (84,6%). Uzvarētāju labā ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Kems Atkinsons un Olivers Bjorkstrands, savukārt Sets Džounss un Zeks Varenskis nopelnīja pa divām rezultatīvām piespēlēm.

Pretinieku komandā divi vārti Toda Bertuci rēķinā.

Piektdien spēle paredzēta "Penguins" klubam, kas tiksies ar Ņūdžersijas "Devils".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

No latviešu pārstāvētajām komandā Austrumu konferencē visaugstāk atrodas "Penguins", kas 22 spēlēs iekrājuši 26 punktus, ierindojoties septītajā vietā. "Sabres" ar 23 punktiem atrodas desmitajā pozīcijā, bet "Blue Jackets" ar 22 punktiem 21 duelī ieņem 12.vietu.

Tikmēr Latvijas hokeja vārtsargs Matīss Kivlenieks Amerikas hokeja līgas (AHL) spēlē atvairīja 24 metienus, palīdzot savai komandai Klīvlendas "Monsters" izcīnīt jau devīto panākumu 18 šīs sezonas mačos.

"Monsters" savā laukumā ar rezultātu 5:3 (2:2, 1:1, 2:0) uzvarēja Čikāgas "Wolves".

Kivlenieks vārtos pavadīja visu spēli un atvairīja 24 no 27 pretinieku metieniem. Latvietis tika pārspēts pirmā perioda septītajā un 13.minūtē, bet trešie un pēdējie vārti tika ielaisti otrās trešdaļas 17.minūtē.

Latvietis šosezon laukumā devies deviņos mačos, caurmērā spēlē ielaižot 2,51 metienu (90,3%).

Uzvarētāju rindās divas rezultatīvas piespēles iekrāja Antons Karlsons un Raiens Macinnis.

Klīvlendas komanda Austrumu konferencē ar 20 punktiem 18 spēlēs ieņem devīto pozīciju.

Piektdien laukumā dosies teju vai visas latviešu pārstāvētās vienības - Belevilas "Senators" (Rūdolfs Balcers), Springfīldas "Thunderbirds" (Rodrigo Ābols), Lavālas "Rocket" (Ņikita Jevpalovs) un "Monsters", savukārt Toronto "Marlies" un Kristiānam Rubīnam spēle nav paredzēta.